Uspješna rockerska humanitarna večer ‘Five4Kids’

Provesti petak navečer na rock-svirci u Klubu kulture, a usput kupnjom ulaznice i donirati za božićno darivanje djece s posebnim potrebama Križevaca, činilo se zgodnim za stotinjak posjetitelja koji su preko dva sata uživali u rock&rollu uz kantautora Sašu Huzjaka-Hjuza, rock-veterane Visoki tlak sa Zdravkom Muretićem-Mrkvom te plesni izbor rock-lektire DJ Merryja. I ovogodišnje izdanje dobrotvorne akcije “Petaka za đaka/Five4Kids” pokazalo je da sugrađani rado sudjeluju upravo posjećivanjem koncerata, a te večeri je rock-glazba u klub privukla goste raznih dobnih skupina.

Kao čovjek-predgrupa prvi se na pozornicu popeo križevački kantautor Saša Huzjak, koji je u narednih četrdesetak minuta uz akustičnu gitaru izveo pjesme sa svog albuma prvijenca “So Long” iz 2005. godine, poput Take Care i Hard to Confess, Easy to Blame, kao i nove uratke, od kojih neke priprema i s novim bendom. Hjuz, iako tek dvadesetdevetgodišnjak, u posljednjih je 13 godina svirao u križevačkim bendovima Skaut, Klajbas i Raport, a ove se godine drugi puta rado odazvao pozivu na sudjelovanje u akciji “Five4Kids”. Aktualan je i dalje njegov projekt Ramones Real Tribute, čiji se koncert u Klubu kulture može očekivati oko Valentinova iduće godine.

Zatim je jednoipolsatni rock-vremeplov prezadovoljnoj publici upriličila križevačka super-grupa Visoki tlak, sastavljena od članova nekadašnjih sastava Šank Rockers i Delirium Tremens, koji su bili aktivni u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Svojim su polugodišnjim koncertima u Križevcima, nakon prvog oko prošlog Božića te svibanjskog ove godine, “Tlakaši” – Zdravko Muretić kao vokal i ritam gitara, Branko Majnarić-Munja na gitari, Boris Brčić na bas gitari i Branimir Ratković-Bane na bubnjevima, pokazali da već imaju poklonike i među mlađom populacijom, a na nekoliko stvari im se iz tih redova pridružio i muzičar Ivo Prodan na saksofonu.

Nakon glazbe uživo raznolika publika se nije dala smesti već je prihvatila poziv na ples uz legendarne rock-izvedbe iz razglasa koje je neumorno lansirao DJ Merry, poklonik dobrog rocka, glazbeni entuzijast i suurednik emisije Rock-Oko na Radiju Križevcima. Merryju, koji kvalitetnim izborom glazbe već godinama vikendom puni Art Rock Caffe, a u vrijeme Spravišča ispred tog kultnog križevačkog kafića ima najbrojniji plesnjak u gradu, ovo je bila premijerna večer u Klubu kulture, pa je za očekivati još njegovih sjajnih glazbenih izbora u budućnosti.

Organizatori akcije iz udruge P.O.I.N.T. tijekom ove humanitarne večeri prikupili su ukupno 2450 kuna, što će itekako doprinijeti konačnoj sumi potrebnoj za poklone učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Križevaca. Čitav događaj podržali su udruga K.V.A.R.K. i Klub kulture, sponzori Grafocentar, Art Caffe i Glazbeni forum, a medijski pratili portali Križevci.info, SoundGuardian.com, Auto-Info.hr, ZaMirZINE.net, tportal.hr te Radio Koprivnica i mnogi drugi. Donacije građana i pravnih osoba za akciju i dalje se primaju na žiro-račun 2402006-1400004747.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.