Križevački rukometaši pobijedili u zadnjem jesenskom kolu

U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi sjever, igrači “KTC”-a pobijedili su rukometaše “Trnovca” čime su ostvarili treću pobjedu u nizu. Poslije dvije uzastopne pobjede rukometaši “KTC”-a su s nestrpljenjem očekivali utakmicu zadnjega kola jer im u goste dolaze rukometaši iz Trnovca, inače uvijek vrlo nezgodan suparnik. Već par sezona sraz ova dva kluba ima visok naboj i u samoj igri na terenu ima nešto više od samo puke igre za bodove. U zadnjih par ogleda dečki iz Trnovca su imali puno više uspjeha, a i sada se očekivala teška borba jer je stanje na ljestvici bilo debelo na strani gostiju. 

 Sam početak utakmice je, jednostavno rečeno, donio prekrasnu igru domaćina na svim pozicijama što donosi vrlo laganu i lepršavu igru što rezultira i konstantnim vodstvom. U 7. minuti je bilo 5:1, u 9. 7:3, a u 27.minuti 14:6, čime je i ova utakmica rezultatski bila zaključana. Gosti su čestim izmjenama pokušavali parirati no jučer je “KTC” za njih bio prevelik sportski zalogaj. Nije im išlo u prilog niti stalno i neobjektivno a uz to i preglasno komentiranje baš svake situacije na terenu. Kraj poluvremena primjeren prikazanoj igri tako da Križevčani odlaze na odmor s 8 golova u svoju korist (16:8).

U drugi dio gosti ulaze malo više organiziraniji i smireniji te im takav pristup igri donosi ploda i u 36. minuti dolaze na 5 golova minusa. Više od toga nije išlo jer domaćin ponovo preuzima kontrolu igre u svoje ruke i 53. min. vodi 9 razlike (29:20).  Pri kraju utakmice je trener Miklečić  dao priliku igrati i igračima sa klupe koji imaju manju ili nikakvu  minutažu nastupa za prvu momčad. Generalno gledajući domaćin je igrao vrlo dobro i zrelo te zasluženo pobijedio favorizirane goste.

Polusezona je gotova i križevački rukometaši su na kraju na krasnom 8. mjestu na prvenstvenoj ljestvici, s osvojenih 10 bodova. To nije nikako loše jer treći i četvrti imaju samo 3 boda više.U prilog tome treba naglasiti kakoj je raspored bio iznimno nepovoljan s 5 utakmica kod kuće i 6 na slavonskim gostovanjima, sve su se ekipe prije početka prvenstva dobrano pojačale dok križevačka ekipa baš i nije tako postupila. Uz to, ozljede i bolesti nemilosrdno su rušile prvu postavu a primjerenih zamjena nema, dok su tu su i druge nedaće na koje se ne može nažalost utjecati.

Čestitke rukometašima “KTC”-a na prikazanoj igri i osvajanju odlične pozicije za proljetni dio takmičenja, kada se nadamo da će svi igrači biti oporavljeni i na raspolaganju treneru Miklečiću. 

Prije zaslužene stanke Križevčani još igraju kup utakmica protiv RK “Koprivnice”.

RK “KTC” :  RK “TRNOVEC”  32:26 (18:10)

Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Taras 10, Pavliček 6, Roman Predojević 5, Čorda 4, Neven Predojević 3, Kamenar 2, Šignjar 1, Vuković 1, Kraljić. Petrač, Augustinčić, Šporer, Višnjević.

Trener: Dragutin Miklečić
 
Sedmerci: “KTC” 5/6, “Trnovec” 4/6

Isključenja: “KTC” 10 min., “Trnovec” 20 min.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.