Košarkašima ‘Križevaca’ i ‘Radnika’ po jedna pobjeda i poraz

Najatraktivnija košarkaška utakmica proteklog vikenda odigrana je između kadeta dvaju križevačkih klubova “Radnika” i “Križevaca”. Iako prvenstvena, izgledala je poput revijalne – “Radnikovci” su nadigrali neravnopravnog protivnika s čak 114:37! Lukšini su kadeti pokazali da znaju pick igru, kontra- blokove i utrčavanja, a angažiranom igrom u obrani, brzim kontrama i polukontrama doslovno su zatrpali koš mladih “Žabaca”. Viđeno je puno lijepih i atraktivnih poteza s obje strane koje je brojna publika obilato nagrađivala pljeskom.

Stariji “Radnikovci” u Čakovcu nisu bili uspješni poput kadeta, još su jednom izgubili dobivenu utakmicu. Protiv aktualnog prvaka košarkaške lige A2 – Sjever, ekipe “Čakovca”, kontrolirali su rezultat i vodili doslovno do posljednje sekunde kada domaćini slobodnim bacanjima dolaze do pobjede od 69:67. Trener Tomas je istaknuo kolektivnu igru svojih igrača, najefikasniji je bio Martinović  s 27 postignutih poena te Mijo Beljo s 16. Osim nekih sudačkih odluka koje su im išle na štetu “Radnikovci” su iznimno loše izvodili slobodna bacanja, dok su iskusni Čakovčani u tom segmentu bili skoro nepogrešivi.
Posljednja od košarkaških utakmica ovoga vikenda odigrana je između “Križevaca” i “Bjelovara” (101:76). Bjelovarčani su izvrsno otvorili susret. Predvođeni odličnim bekovskim parom Zadravec-Nikolić te uz brzog kontraša Vrinjanina vodili su većim dijelom prvog poluvremena. Upravo spomenutog Ivana Nikolića, inače brata blizanca Ilije koji nastupa za “Podravac” iz Virja, “Žapci” nisu mogli čuvati. Nikolić je nekoliko puta atraktivnim driblinzima svoje čuvare poslao u “prazno”.
U prvom je poluvremenu na bjelovarsku zonu dobro reagirao jedino Svoboda, a kasnije mu se dalekometnim šutevima pridružuju Matoić i Ćusek. U 27. minuti Bjelovarčani energetski padaju zbog malog broja adekvatnih rotacija i križevačka “duža klupa” prelazi u vodstvo. Gostujući trener Krpan, vidjevši da je utakmica izgubljena, u igru šalje juniore i kadete.

 

Posebno je dojmljiv bio mlađi kadetski reprezentativac 13-godišnji Božić. Križevački trener Zirdum također je zaigrao s dvojicom juniora, Dekovićem i Soldom, i baš njima je publika najviše pljeskala.
Od “Žabaca” su najefikasniji bili Svoboda s 24, Matoić 20 i Ćusek s 19 poena.
“Radnikov” kadet Žulj imao je jučer dva razloga za veselje nakon pobjede, u poluvremenu seniorske tekme bio je najprecizniji i osvojio je mobitel.
Utakmicu su pratila i dva križevačka “Cibonaša”, team manager Darko Marjanović i trenutno prva violina Cibone i reprezentacije Marko Tomas.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.