Jedinstveni registar korisnika socijalne pomoći

KRIŽEVCI – Uvođenje više reda u sustav humanitarne pomoći i darova za siromašnije kategorije Križevčana bio je razlog sastanka gradonačelnika Branka Hrga i njegovih suradnika sa župnicima Krešimirom Žinićem i Ivanom Novakom, ravnateljicama Centra za socijalnu skrb i Gradskog društva Crvenog križa Željkom Vicković i Đurđicom Kopseak te voditeljicom križevačkog Caritasa Vesnom Ištvanović. Povod više za razgovor o popisima socijalno ugroženih bili su nadolazeći blagdani, kada se u Gradu i ustanovama priprema prigodno darivanje.
– Nakon analizire smo zaključili da više različitih udruga ili institucija radi zapravo isti posao te se često u tome preklapamo, pa se onda događa da neki ljudi čak i dva puta dobiju darove i pomoć, a neki niti jednom, pojasnio je gradonačelnik Hrg.

Stoga je dogovorena izrada jedinstvenog registra budućih korisnika socijalnih pomoći i to na temelju postojećih popisa u pojedinim ustanovama. Druga pak tema razgovora bila je učinkovitija suradnja Caritasa i Crvenog križa.
– Niti tu ne smije biti dupliranja, odnosno treba paziti da isti korisnici ne obilaze i skladište Caritasa i ono Crvenog križa. Toga ima, čak i preprodaje stvari, a nama je želja i cilj da zaista pomoć dobiju oni kojima je najpotrebnija, objasnio je B. Hrg.

Radi toga planira se u skorom vremenu uspostaviti zajedničko skladište Crvenog križa i Caritasa, iz kojeg bi i podjela pomoći također bila zajednička, bez obzira na njezino porijeklo, a humanitarna djelatnost postala usklađenija, zaključio je gradonačelnik Hrg.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.