Svirkom i glumom za borbu protiv raka

U petak 27. studenog 2009. u Hrvatskom domu u Križevcima održao se humanitarni koncert u organizaciji Kluba žena sa bolestima dojke “Agata” i Lige za borbu protiv raka Koprivničko-križevačke županije. U jednoipolsatnom glazbeno-scenskom programu nastupilo je šaroliko društvo izvođača mahom iz Križevaca i okolice, a program je vodila Petra Slavečki.

Nakon kratkog obraćanja predstavnika organizatora posjetiteljima koji su gotovo ispunili Veliku dvoranu, a dobrovoljne priloge ostavljali na ulazu, humanitarni događaj otvorio je popularni križevački Tamburaški sastav “Žute dunje”, izvevši tri zabavne skladbe. Zatim su nastupili peteročlani ženski sastav Učeničkog doma Križevci, koje su izvele nekoliko pop-rock skladbi vjerske i ljubavne tematike.

Treći su kao obiteljski duet uz klavijature nekoliko zabavnjaka izveli Zvjezdana Lončarić Zveki i 11-godišnji sin Robert, a svoj doprinos humanitarnom i humanom cilju večeri dali su i gosti iz Cirkvene, čije je Kulturno-umjetničko društvo “Stari graničar” izvelo nekoliko pjesama iz različitih krajeva Hrvatske, od Međimurja do Dubrovnika.

U scenskom dijelu večeri polusatnom jednočinkom aktualna naziva “Pravedna presuda” publiku je nasmijavala dramska grupa KUD-a Kalnik. Za završnicu večeri pozornicu su ispunili članovi Komornog sastava tambura Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, kojima je ravnao i uz njih zapjevao križevački maestro tambure Stjepan Fortuna.

Iako je na plakatima, kojih se nažalost jedva moglo primjetiti u gradu, bilo najavljeno i ime Jacquesa Houdeka, velika pop-zvijezda iz Velike Gorice iz javnosti nepoznatog razloga nije nastupila te humanitarne večeri u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.