Koncertima za ‘Five4Kids’ – održana klasična večer

Prošle nedjelje navečer pred šezdesetero posjetitelja u Podrumskoj dvorani Hrvatskog doma dobrotvorni su koncert klasične glazbe održali predavači Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca. Predavači čembala, flaute, tambure, harmonike i gitare svirali su djela Auberta, Alwyna, Albinonija, Semjonova, Bacha i Piazzolle u sklopu humanitarne akcije “Petaka za đaka” (Five4Kids) koju udruga P.O.I.N.T. organizira već šestu godinu zaredom za pomoć učenicima križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Zahvaljujući donacijama posjetitelja tom prilikom je u korist akcije prikupljeno 1200 kuna.

Koncert je otvorio tamburaško-klavirski duet novopečenog profesora Matije Fortune na bisernici i profesorice Zlate Životić, koji su izveli skladbu “Gigue” J. Auberta. Nakon njih je 4. i 5. stavak Alwynovog “Divertimenta za flautu solo” izvela profesorica Jelka Vukobratović, također i studentica završne godine muzikologije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Uslijedio je zatim još jedan tamburaško-klavirski duet, ovaj put predavača Mihaela Konfica na braču uz pratnju profesorice Životić u izvedbi skladbe “Adagio u g-molu”. Nakon sjetne Albinonijeve skladbe, živost je u dvoranu donijela harmonikaška izvedba 3. stavka “Donske rapsodije” profesora Nikole Jankova, koji se školovao na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Ukrajini.


Pretposljednju klasičnu izvedbu večeri upriličila je profesorica Životić na klaviru, odsviravši 2. i 3. stavak “Sonate u c-molu” jednog od sinova svjetski poznatog baroknog skladatelja, Johanna Christiana Bacha. Koncert je privela kraju magistra gitare Tamara Perc uz “Milonga del Angel / La muerte del Angel” španjolskog skladatelja A. Piazzolle.

Ostvarivanju ove dobrotvorne glazbene večeri pomogli su Pučko otvoreno učilište Križevci, Glazbena škola Alberta Štrige, uz sponzorsku podršku poduzeća Grafocentar, Elektro-čelik i Glazbeni forum te medijsko pokroviteljstvo portala Križevci.info, SoundGuardian.com, Glazbeni forum i Auto-Info.hr. Program večeri klasične glazbe vodila je profesorica Željka Šunjić, dok se za ozvučenje i svjetla pobrinuo djelatnik POU-a Marcel Kovačić.

Do kraja će godine u sklopu akcije koncerte još održati i križevački rockeri Visoki tlak na čelu sa legendarnim Zdravkom Muretićem-Mrkvom, uz zagrijavanje kultnog DJ-a Merryja te domaćeg kantautora Saše Huzjaka – Hjuza, i to u petak 4. prosinca, dok će večer kasnije u istu humanitarnu svrhu nastupiti Barun Tenk Rage Against the Machine Tribute bend, uz pomoć dvojca Kirk&Spock s DJ-pulta. Oba će se koncerta održati u Klubu kulture, a ulaznice će stajati po 25 dobrotvornih kuna. Podršku rockerskom dijelu ovogodišnjih FIVE4KIDS koncerata pružaju udruga K.V.A.R.K. i poduzeće Art ugostiteljstvo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.