Ode i ‘posljednji Mohikanac’ sa Strossa

Na Trgu J.J.Strossmayera u Križevcima komunalci su danas srušili stablo bukve, posljednjeg Mohikanca iz staroga  parka, koje se mjesecima patilo zbog suše.
“Po svemu sudeći ostalo mu je premalo prostora prilikom građevinskih radova što je za stablo bio preveliki šok i na žalost nije mu bilo spasa”, objašnjava Marija Vragović iz križevačkog Komunalnog poduzeća.

To je bilo jasno i nestručnjacima jer su građevinari nakon opločenja trga ostavili stablu tek pola metra promjera slobodnog prostora i bilo je samo pitanje dana kad će se samo srušiti. Zasad se još ne zna hoće li se umjesto stare bukve zasaditi nova ili će se na tom mjestu za predstojeće Božićne blagdane postaviti jelka za kićenje.
Otkako je inače na Trgu Antuna Nemčića posađeno 17 mladica crvenog kestena na Gradskom vijeću je postavljeno pitanje kad će se, ipak, posjeći preostala stara stabla s obrazloženjem “da su šaka u oko jednoobraznosti parka”, pa će najvjerojatnije i dosad preživjeli kesteni biti posječeni “u ime bolje preglednosti”.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.