Najmlađi sin tajkuna Peveca kroz mjesto ‘nagazio’ 160 na sat

Policijski presretač snimio je mladića u 14 sati na otvorenom ravnom dijelu ceste po sunčanom vremenu dok je u automobilu golf vozio čak 160 kilometara na sat gdje je dopuštena brzina od 70 kilometara.

U Prekršajnom sudu u Križevcima večeras oko 19 sati izrečena je kazna 22-godišnjem Davorinu Pevecu, najmlađem sinu Zdravka Peveca, zato što je vozio čak 74 kilometra prebrzo kroz selo Kuštani na državnoj cesti Bjelovar-Zagreb. Pevec mora platiti 12.000 kuna (maksimalna je predviđena kazna 15.000 kuna) te sedam mjeseci ostaje bez vozačke dozvole.

Policijski presretač, jedan od popularnih ‘kobri’, snimio je mladića u 14 sati na otvorenom ravnom dijelu ceste po sunčanu vremenu, dok je u automobilu “golf” vozio čak 160 kilometara na sat gdje je dopuštena brzina 70 kilometara.

Time je počinio prekršaj, pa je uz dopušteno prekoračenje od 10 posto odgovarao za brzinu od 144 kilometra. Po izjavi dežurne prekršajne sutkinje, mladić je priznao da je vozio prebrzo. Sin posrnulog tajkuna podvrgnut je alkotestiranju, no utvrđeno je kako nije bio pod utjecajem alkohola. Od 14 sati do privođenja sutkinji za prekršaje D. Pevec bio je u pritvoru u križevačkoj policijskoj postaji.

Vezano

Komentari su zatvoreni.