Iz odvjetničke kancelarije izvukli blagajnu s pola milijuna kuna

U kancelariju poznatog križevačkog odvjetnika Ranka Savića na središnjem trgu J.J. Strossmayera u Križevcima tijekom proteklog vikenda zasad još nepoznati provalnici ušli su obivši stražnja vrata iz dvorišta i iz čeličnoga sefa ukrali 550.000 kuna. Potvrdio nam je to danas sam odvjetnik napominjući da je novac bio namijenjen isplati njegovim klijentima na ime dosuđene odštete za nesreće na radu.

“Bio sam uvjeren da je sef dovoljna zaštita za novac koji preko vikenda nisam htio nositi kući, kako bih ga ovih dana mogao  predati klijentima. To je očigledno netko dobro znao i provalio u kancelariju preko dvorišnog ulaza”, navodi Savić.
S obzirom na to da je blagajna teška 120 kilograma i da ju je iz kancelarije trebalo prenijeti u ograđeno dvorište provalnik zacijelo nije bio sam, što potvrđuju i iz križevačke policije koja je obavila očevid. Pronađeni otisci poslani su na vještačenje u Centar za vještačenje u Zagreb, a  zasad se ne zna čiji su.

 

Provalnici su po svemu sudeći dobro poznavali stražnji  ulaz u odvjetničku kancelariju preko nekoliko susjednih dvorišta i zida pri čemu su se poslužili i drvenim ljestvama iz odvjetnikova dvorišta.
Pritom su sa stražnjeg ulaza morali ukloniti i naslaganu hrpu stare arhive, a nesmetano su mogli odnijeti blagajnu u dvorište i obiti kasu. Provala je otkrivena tek u ponedjeljak kad je zaposlenik kanlceraije  došao na posao. Odvjetnik Savić sumnja na moguće izvršitelje iz nedalekog susjedstva, a to provjerava policija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.