Nakon trećeg uzastopnog poraza košarkaša ‘Križevaca’ vrijeme je za ozbiljan rad

Košarkaši Vindije sinoć su u maloj dvorani varaždinske arene pobijedili košarkaše Križevaca rezultatom 75 : 62 te nastavili pobjednički niz u prvenstvenim utakmicama druge lige. Križevčanima je to bila prva utakmica s novim trenerom Marinom Zirdumom i vidi se napredak, no o prvoj ligi ili kvalifikacijama za nju, neskrivenoj želji klupskoga vodstva, teško se nadati ove sezone. I dok su nakon šest odigranih kola ekipe uglavnom već sasvim dobro uigrane, Križevčani se tek trebaju uigrati. Dobri sportski rezultati ionako su uvijek posljedica truda, znanja i rada što Žapce tek sada čeka.

Autoritativno otvaraju Vindići  susret i u šest početnih minuta rade 13:0. U tom razdoblju utakmice Žapci nisu imali odgovora na agresivnost domaćina koji su u nekoliko navrata iz kontranapada zabijali lake poene. Svega dva poena iz igre u prvih osam minuta oslikava obranu kakvu su igrali Cesarovi igrači i, unatoč mnogobrojnim napadačkim skokovima prije svega Sissoka, Žapci ne uspijevaju pogoditi koš.
Početak druge četvrtine ponudio je pravu rovovsku bitku, a koševi su padali na kapaljku. Žapci preko Svobode i Sissoka pronalaze male pukotine u granitnoj obrani Vindije i smanjuju rezultat. U 15. minuti opterećen s tri osobne pogreške playmaker Mudri odlazi na klupu, bez njega se Vindijina petorka nije najbolje snašla i Žapci smanjuju razliku do poluvremena na 35:30.
Petnaestominutni odmor bolje je sjeo domaćim košarkašima koji su krenuli odlučnije u nastavku, posebice vođa Vindije Mudri koji je u razdoblju od 23. do 25. minute podijelio tri asistencije jednu ljepšu od druge te Lenartiću i Staniću nije bilo teško poentirati. U tom razdoblju odlično u napadu igra Svoboda, njemu uz bok je i Sissoko koji rudarskim poslom mnogobrojnim skokovima omogućuje da Žapci u zadnju četvrtinu uđu sa zaostatkom od samo četiri poena.
Valja spomenuti da je u Vindijinim redovima posebice u obrani odlično igrao Cesarov jocker Martinčević. Odličnom igrom u prvim minutama posljednje četvrtine Žapci smanjuju na 50:49 i u polukontri Kuzmić ide po vodstvo, ali ga efektno blokira Martinčević, detonator renesanse Žabaca koji je u nekoliko navrata presijecao lopte, blokirao te u potpunosti zaustavio Šipraka. Domaći odlaze na 57:50, činilo se već da je  utakmica ušla u revijalne vode, no četiri minute prije kraja Mudri, najiskusniji igrač na terenu, radi nepotreban peti prekršaj.

Mnogobrojni križevački navijači dočekali su to s  pljeskom, nadajući se prvom vodstvu u toj utakmici i možebitnoj pobjedi njihove ekipe. Iako su se domaći navijači uplašili kako će Vindija sada izgubiti dobivenu utakmicu, to se nije dogodilo. Odgovornost na sebe preuzima kapetan Fodor, dvicom iz napadačkog skoka i tricom napunio je koš Križevaca, ambidekster Martinčević bio je nezadrživ u igri jedan na jedan, kada su ga Žapci udvojili on je pronalazio usamljenog Sedlara koji je ili zakucavanjem ili polaganjem poentirao.
 
Pred košarkaški znalačkom publikom u odličnoj utakmici od Žabaca su se istaknuli Sissoko i Svoboda, kod gostiju su osim junaka utakmice Martinčevića odlično odigrali Fodor, Sedlar, Mudri te 16- godišnji junior Golubić koji je igrao poput rutinera.

Oba trenera – Zirdum i Cesar pohvalili su odličan ambijent na utakmici.

Čestitavši pobjedu kvalitetnim domaćinima trener Zirdum je pohvalio svoje igrače na želji, htijenju i volji – “Iza nas je tek šest treninga i to je premalo da sve stvari postavim kako želim. Nastavit ćemo i dalje mukotrpan rad na treninzima, a s time će doći i rezultati”.
Trener Cesar je pohvalio igru Zirdumove ekipe, ali i čestitao svojim igračima na ispunjavanju gotovo svih zamisli koje je pred njih postavio.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.