Dobrovoljni vatrogasci Križevaca proslavili 135. rođendan svojeg društva

Svečanom sjednicom u velikoj dvorani Hrvatskoga doma križevački su vatrogasci jučer proslavili 135. rođendan svoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva, jednog od najstarijih u potkalničkom kraju koje prednjači i u državi po broju svojih članova.

Na povijest društva od samih početaka do danas podsjetio je predsjednik DVD-a Ivan Matosović napominjući kako se nekadašnja  uloga i zadaća promijenila uspostavljanjem profesionalne javne vatrogasne postrojbe, te da se rad sve više usmjerava na preventivu, odgoj i osposobljavanje djece i mladeži kroz sustav vatrogasnih natjecanja.
Najavio je i novi preustroj dobrovoljnog vatrogastva zauzevši se za očuvanje tradicija nasljeđenih od prijašnjih naraštaja koji su ostavili traga i u kulturi i društvenom životu Križevaca. Slavljeničkom društvu čestitali su uz predaju spomen zahvalnica, novčanih nagrada i prigodnih darova predstavnici grada, županije, županijske i Hrvatske vatrogasne zajednice, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, te prijateljskih društava među kojima i Gasilskog društva Šen Peter iz Slovenije. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.