Improm na dražbi za početnih 37 milijuna kuna

KRIŽEVCI – Improm u stečaju prodavat će se za 37 milijuna kuna, odlučio je Odbor vjerovnika.
– Na prijedlog stečajnog upravitelja Odbor vjerovnika je odlučio pokrenuti prvu dražbu imovine i branda Improm. Sve se prodaje u paketu, osim tri parcele koje nisu u Križevcima, objasnio je predsjednik Obora vjerovnika Branko Hrg.

Očekuje se da bi prva javna dražba na Trgovačkom sudu u Bjelovaru mogla biti održana sredinom studenoga, no kako je poznato na svakom sljedećem ročištu cijena se snižava, pa je teško predvidjeti hoće li prva dražba biti uspješna. Naime, vjerovnici Improma prijavili su 73,3 milijuna kuna potraživanja od te križevačke mesne industrije.

Križevački Improm u stečaju trenutno zapošljava 29 radnika, koji proizvode za Podravkinu mesnu industriju Danica, stoga je Branko Hrg zahvalan koprivničkoj tvrtki, koja se spominje i kao zainteresirani kupac.
– Do konačnog rješenja cilj nam je, naravno, da se u tvornici i dalje proizvodi te da ljudi rade, naglasio je B. Hrg.

Od stečajnog upravitelja Darka Šketa doznali smo kako je Agencija za razvoj i zapošljavanje isplatila 1,6 milijuna kuna potraživanja za plaće i otpremnine 105-orici radnika, koji su svoja potraživanja prijavili u stečajni postupak. Agencija im je isplatila polovicu priznatih potraživanja, a drugu polovicu će čekati u stečajnom postupku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.