Danijel Katalenić 11. na Zagrebačkom maratonu

Na tradicionalnom 18. Zagrebačkom maratonu koji je u nedjelju održan na ulicama hrvatske metropole, križevački maratonac Danijel Katalenić, član zagrebačkog AK Sljeme istrčao je najbolji rezultat svoje karijere – 2h, 44′ i 37” te zauzeo izvanredno 11. mjesto u glavnoj utrci među 244 trkača iz Hrvatske i inozemstva. Utrka se bodovala i za državno prvenstvo pa je Katalenić ujedno osvojio treće mjesto na prvenstvu Hrvatske.

Katalenić je samozatajni, vrijedni zaljubljenik u trčanje i tek se posljednje tri godine ozbiljnije posvetio treningu najzahtijevnije atletske discipline – klasičnog maratona koji iznosi 42 km i 195 metara. Profesionalni vojnik koji se prije četiri mjeseca vratio iz mirovne misije HV-a u Afganistanu uspio je, uz sve svoje obaveze u bespuću te daleke i ratom zahvaćene zemlje, gotovo redovito trenirati u zaista teškim uvjetima koji iziskuju posebnu motivaciju i požrtvovnost. Rezultat križevačkog trkača maratonca  vrijedan je rezultatski doseg i predstavlja krunu njegove trkačke karijere.
Ako na cesti za Helenu, Apatovec ili na gradskom stadionu ugledate trkača-samca koji niže kilometre, ili krugove na stazi, znajte da ste upravo sreli vrhunskog maratonca koji u dresu zagrebačkog kluba ostvaruje rezultate vrijedne i vašeg poštovanja.

Na istoj priredbi u utrci na 21 km nastupio je križevački rekreativac Dubravko Jurić i na cilj stigao 112. istrčavši taj polumaraton u vremenu 1h, 37′ i 27”. Posebno je simpatično da se donedavni najbolji križevački nogometaš, kapetan momčadi Mario Evačić po prvi puta pridružio trkačima i vrlo uspješno istrčao onu najmasovniju utrku za građane na 5 km, obećavši da će se iduće godine okušati i u polumaratonu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.