Dom za starije nositelj projekta depandanse u Križevcima

KRIŽEVCI – U križevačkoj gradskoj upravi sastali su se odgovorni i zainteresirani za gradnju ispostave županijskog Doma za starije i nemoćne osobe u Križevcima. Iako su novinari još pred nekoliko dana pozvani na sastanak, koji je okupio čelnike Grada Križevaca, kao domaćina, predstavnike Koprivničko-križevačke županije i njihovog Doma za starije osobe, te križevačkog ogranka Stranke umirovljenika i Udruge Matice umirovljenika, u posljednji čas ispostavilo se da je zapravo riječ o radnom sastanku na kakve se predstavnici medija u pravilu ne zovu. Ipak, križevački gradonačelnik Branko Hrg nije vidio razloge zašto ne pojasniti teme razgovora, pogotovo jer izgradnja depandanse Doma u Križevcima, baš kao ni u Đurđevcu, nije najnovija niti tajna.

Hrg je podsjetio da je do sada određena lokacija zgrade na zemljištu bivše vojarne i izrađen idejni projekt, te ishođena lokacijska dozvola. Prema Idejnom projektu, Dom za smještaj stotinjak stanara imat će u prizemlju i na dvije etaže 42 jednokrevetne te 29 dvokrevetnih soba na površini od 4.000 četvornih metara. Na sastanku je zaključeno da će županijski Dom za starije u Koprivnici biti nositelj cjelokupnog projekta, a dogovoreno je da će se istražiti svi modeli financiranja koji se koriste za gradnju takvih ustanova u državi.

Želja je da Dom u Križevcima bude u sastavu županijskog Doma, jer bi to značilo i za križevačke osobe treće životne dobi jednake uvijete i cijene smještaja u ustanovi. A hoće li zahtjevan projekt i zaživjeti zavisit će prije svega od nadležnih u državnoj vlasti, koji bi trebali odobriti proširenje županijskog Doma za starije izgradnjom depandansi van Koprivnice.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.