Rukometaši ‘KTC’-a poraženi na gostovanju u Borovom Naselju

Ove se godine očekivalo da će rukometaši domaćeg “KTC”-a odigrati veoma važnu ulogu u natjecanju 2. HRL – sjever, no već prvo kolo na gostovanju i prvi poraz od ne baš jakog protivnika daje za naslutiti da neće to ići baš tako lako. Kvaliteta ekipe “KTC”-a nije upitna i kad se utakmice igraju na domaćem terenu tu nema problema ali kod gostujućih, to je nešto sasvim drugo, to na parketu nije ista ekipa i možeš je prepoznati samo po popisu igrača iz zapisnika. 

Volja i želja izričito su naglašene za taj skok i prvu gostujuću pobjedu u natjecanju 2. lige,  no već sam početak donosi razočaranje i u 13. minuti domaćin vodi s velikih 11:5. Evidentno je bilo da “Borovo” ne raspolaže nekim jakim igračkim potencijalom i da o pobjedniku utakmice ili poraženom zapravo može odlučivati samo jedna ekipa, ekipa gostiju iz Križevaca.
Križevčani tada uspijevaju malo posložiti obranu, a valja reći da se tada i križevački golman probudio te sakupio nekoliko obrana. Tako je u 24. minuti bilo samo 13:11 a u 29. minuti konačno vodstvo od 15:16 i igrač više. Tada se činilo da je sve došlo na svoje, no bilo je upravo suprotno. Iako brojčano nadmoćni u 40 sekundi prije kraja prvoga poluvremena gosti primaju 2 gola zaredom i domaćin odlazi u svlačionicu s vodstvom od 17:16. Moramo priznati da je to bilo iznenađenje za ekipu “KTC”-a, dakako neugodno, ali i za domaćina koji je zadovoljno i neočekivano trljao ruke.
Drugo poluvrijeme i nova šansa za bolju prezentaciju igre križevačkih rukometaša i povoljnijeg rezultata. Želja donekle no igra baš i ne, mada je prvih desetak minuta bilo bolje i rezultat je u 45. minuti bio 24:25. No, igre ipak nije bilo.
Kao po nekom očajnom obrascu tako se dalje kretala igra “KTC”-a, domaćin bi poveo a gosti stizali, no baš kad bi napravili nešto više za vodstvo i pobjedu ispriječilo bi im se bacanje krive kontre (3 puta), ispadanje lopte iz ruke bez kontakta (u dva navrata) ili u par navrata dodana lopta domaćim igračima ravno u ruke. Posljednji pokušaj za bolji skor se zbio u 56. minuti kod rezultata 31:30 i igrača više, kad gostujući igrači imaju šut s oko 7 metara po sredini no lopta jedva dolazi do gola, igrači “Borova” izvode brzi protunapad i pobjednik je odlučen.
Domaćin je uzeo ponuđeno i na kraju s 35:31 zasluženo pobijedio i osvojio neočekivano 2 boda.
Dvije stvari koje igrači križevačkog kluba na gostova nju moraju promijeniti su želja za ozbiljnom i kolektivnom igrom i realizacija igrača više koja je na ovoj utakmici bila katastrofalna. Kao po pravilu dobivali su po dva gola a rijetko uspijevali zabiti 1.
Sljedeće kolo, u subotu 26. 9. je prilika da se rati samopouzdanje kad na gostovanje u Križevce dolazi najozbiljniji kandidat za prvo mjesto, RK “Brod konstruktor”.

1. KOLO 2. HRL – sjever 19.9.2009.

RK “BOROVO” – RK “KTC” 35:31 (17:16)

Za “KTC” su igrali i postigli pogotke: Višnjević, Šignjar, N. Predojević 4, Pavliček 4, Kraljić 2, Petrač 5, R. Predojević 2, Čorda 7, Taras 7, Vuković, M. Hunjak, Kamenar, Ig. Augustinčić, Šporer.

TRENER: Dragutin Miklečić

SEDMERCI: 6/6

ISKLJUČENJA: 12 min.

RK “BOROVO”

SEDMERAC: 0/0

ISKLJUČENJA: 20 min

 SUCI: Dejan Plentaj iz Bjelovara i Mario Ružić iz Virovitice

Vezano

Komentari su zatvoreni.