Kazeta spremna za prihvat azbestnog otpada

KRIŽEVCI – Na križevačkom odlagalištu komunalnog otpada ‘Ivančino brdo’ izgrađena je kazeta za odlaganje građevinskog otpada koji sadrži azbest. U njezinu gradnju čitav iznos od oko 1,3 milijuna kuna uložen je iz blagajne Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a investitor je odredio i pravila prema kojima će se otpad odlagati.
– Tako da će građani, recimo koji imaju salonitne ploče na krovu, prijaviti licenciranoj tvrtki da imaju takvo nešto za otkloniti, ta tvrtka dolazi i besplatno, skida ploče i odlaže na otpad, a Fond plaća taj posao, rekao je gradonačelnik Branko Hrg.

Kazeta za azbestni otpad, inače prva u Koprivničko-križevačkoj županiji, čuvat će zdravlje ljudi i okoliša.
– Nema više bacanja primjerice salonitnih ploča ili takvog sličnog otpada po razno-raznim mjestima, pogotovo ne u šume. Znalo se to bacati na poljske putove i po tome gaziti, a to je još veći problem jer se tek onda oslobađa taj otrov iz njih, dodao je Hrg.
Na simboličnu primopredaju završenog objekta u ime investitora došao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, te potpredsjednik Sabora Josip Friščić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.