‘Policajac u kratkim hlačama udarao me i pitao zašto jedem g…’

Nemoj po glavi… Dječak iz Križevaca požalio se na torturu

 Neka nas ne diraju, Davor je uzoran dečko, ne pije, ne puši, ide u teretanu, zvat ću i Karamarka ako mi ne objasne zašto su ga vrijeđali i tukli – glas je Svetlane Kamenar (59) iz Križevaca. Njen unuk Davor Bajić (16) prošle je srijede završio na policiji.


Dim u lice

– S društvom sam bio pred raspelom u kvartu, kao i obično slušali smo muziku, pričali, kad je jedan susjed oko 21.40 zaprijetio policijom – prisjeća se Davor zgode koja se samo sat kasnije pretvorila u noćnu moru.

– Za 20 minuta dojurila su dva policijska auta, petorica su izletela kao da je pljačka. Frendovi su se razbežali, ja, najstariji, sam ostao – navodi mladić. Jedan je policajac, nastavlja, stao pred njega i puhnuo mu dim cigarete u oči, a budući je Davor imao prekrižene ruke, pitao i zašto ima takav gard.

– Ugurali su me u auto i odveli u postaju – kaže Bajić, koji živi s bakom, kojoj je pripao nakon rastave roditelja, i htio je nazvati, no kaže da mu je to uskraćeno. Objasnili su mu da je remetio javni red i mir. Prišao mu je čovjek u kratkim hlačama i “kroksicama”.

– Dao mi je ćušku, psovao, prijetio popravnim domom, htio i lupiti laktom, sve jer su rekli da je u naselju netko valjda rušio stupove u vinogradima i uništio stol u nekoj klijeti – čudi se Davor. Drugi su plavci, veli, šutke promatrali kako ga ispitivač pita i zašto jede g…. Tada ga je, kaže, primio za glavu i udario šakom po vratu.

– Vratili su me doma u 23 sata, tek sam onda baki rekel kaj se dogodilo – kazao je dječak.

S. Kamenar odmah je, uznemirena, pošla na policiju.

– Rekli su da dođem sutra, bila sam i prekosutra, zvala načelnika Abela Cara da se potužim, nisam do njega mogla doći. Napisat ću pritužbu – ogorčeno će ona.

Identifikacija

– Ne dopuštam da mi s unukom tako postupaju, jer ako nema pravde u Križevcima, nema ni u državi, poručuje.

Davor je astmatičar i zbog svega je imao i zdravstvenih problema. Čudi se zašto policajci, koji se nisu ni predstavili, nisu zatražili osobnu iskaznicu, koju uvijek nosi sa sobom.

Načelnik Car kaže neka gospođa uputi predstavku, pa će policija utvrditi o čemu se radilo i postupiti po pravilima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.