Lažnim kunama kupovao cigarete

KRIŽEVCI – Tridesettrogodišnji muškarac sa zagrebačkog područja u utorak je oko 18.45 sati krivotvorenim novcem pokušao kupiti cigarete. Događaj se zbio na benzinskoj postaji kod Križevaca u kojoj su zaposlenici odmah posumnjali u vjerodostojnost novčanice od 200 kuna kojom je muškarac plaćao cigarete. Policijski su službenici dva dana provodili kriminalističku obradu kojoj je bio cilj utvrditi na koji je način 33-godišnjak došao do krivotvorene novčanice.

Nakon dovršene kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni 33- godišnjak krivotvorio novac zbog čega je uhićen i kazneno prijavljen. Osumnjičeni je Zagrepčanin prije nekoliko dana u svojoj obiteljskoj kući pomoću prijenosnog računala i uređaja za skeniranje i ispis izradio najmanje 14 novčanica od 200 kuna. Jednu od njih je u utorak pokušao staviti u opticaj, no djelatnici benzinske postaje pored Križevaca s lakoćom su otkrili krivotvorinu. Novčanica je bila dobre kvalitete, no jednostavnom provjerom bilo je lako utvrditi kako je riječ o krivotvorini.

– Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Koprivnici pretragom obiteljske kuće osumnjičenoga pronađeni su i privremeno oduzeti uređaj za skeniranje i ispis, prijenosno računalo, osam krivotvorenih novčanica i četiri papira sa po jednom ispisanom novčanicom – kazao je Dražen Laljek, policijski glasnogovornik i dodao kako je protiv 33-godišnjaka redovnim putem podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.