Žabljanski proizvođači mlijeka okupljeni u novoj udruzi

SVETI IVAN ŽABNO – Osnovana je Udruga proizvođača mlijeka u Svetom Ivanu Žabno. Svoju muku, jad i nezadovoljstvo tamošnji stočari odlučili su pokušati ako ne riješiti a ono bar ublažiti okupljanjem, kako bi udruženi bili glasniji i primjećeniji na razinama gdje se odlučuje o cijeni njihovih proizvoda, pa tako i o njihovoj sudbini, rekao nam je predsjednik nove udruge Jovo Habuzin iz Cepidlaka.
– Konkretan povod osnivanju Udruge bio je dokument potpisan u Ministarstvu poljoprivrede 20. ožujka. Njime je potpisana europska cijena mlijeka, ali su ostali hrvatski ulazni troškovi. Znači nešto najgorega što postoji, rekao je J. Habuzin. Nezadovoljan je i neispunjenim obećanjima o isplati poticaja, nepridržavanjem pravila ‘jedna krava – jedan hektar’, zatim što nisu reprogramirani krediti niti ispunjena ostala obećanja dobivena nakon seljačkih prosvjeda 10. lipnja.
Stoga je Jovo Habuzin u ime Udruge proizvođača mlijeka općine Sveti Ivan Žabno već za nedjelju najavio prvi sastanak novoosnovane Udruge. Pozvao je sve proizvođače mlijeka da dođu u Vatrogasni dom u Cepidlaku u nedjelju u 21 sat.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.