Već u rujnu komunalno opremanje Gornjeg Čreta?

KRIŽEVCI – Na natječaju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Grad Križevci dobili su tri milijuna kuna, točnije polovicu potrebnog iznosa za komunalno opremanje poslovne zone Gornji Čret.
– Znači da ove godine već možemo napraviti cestu, spojiti se na magistralni vodovod koji je tamo već napravljen, a kanalizacija je također napravljena do zone. Znači moramo izgraditi samo sekundarnu mrežu, i dovesti struju i plin, kaže križevački gradonačelnik Branko Hrg što će konkretno napraviti.

Početak radova trebao bi biti vrlo brzo, već možda u rujnu, a predviđa se da radovi neće trajati duže od mjesec dana.
– Krajem godine bi uglavnom bilo moguće investitorima ponuditi parcele, odnosno mi ćemo ponuditi onog trenutka kad se odredi zona zahvata i kad izaberemo izvođače koji će to raditi, pojašnjava Hrg.

Križevačka zona Gornji Čret jedna je od najperspektivnijih budućih zona u našoj županiji, a osim Ministarstva, deset posto potrebnog novca će osigurati Županija. Uz to, za Čret je već ranije dobiven novac iz europskog pretpristupnog fonda Interreg. Križevčani na 45 hektara ove poslovne zone očekuju do 30 poduzetnika, oko petstotinjak radnih mjesta, a važan uvjet njezinom razvoju svakako će biti i buduća auto cesta od Zagreba.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.