KRIŽEVCI – Perković: Ne prodajemo Kalničke vode

Već sada naše vode izvozimo, a i vodeći smo na hrvatskom tržištu u galonskom pakiranju voda – kaže Anto Perković

Tvornica mineralne i izvorske vode u Apatovcu, otvorena prije četiri godine i u čiju je gradnju i modernizaciju utrošeno više od 30 milijuna kuna, nije, čini se, još u potpunosti ispunila očekivanja te se teško probija na domaće tržište.

Kalničke vode bio natura tako su u prošloj godini ostvarile gubitak 26 milijuna kuna, što je potaknulo nagađanja kako njezin vlasnik, Badel 1862, ozbiljno razmišlja o prodaji ove tvornice, no Anto Perković, predsjednik Uprave Badela, odlučno je to opovrgnuo.

– Badel 1862 u svojoj se strategiji razvoja odlučio za proširenje djelatnosti s alkoholnih i na bezalkoholna pića pa smo u Apatovcu izgradili suvremenu tvornicu i odlučno mogu reći da ne razmišljamo o njezinoj prodaji. Točno je da Kalničke vode trenutačno imaju određenih financijskih gubitaka, ali to nije ništa dramatično. Za očekivati je, a tako govore svi dostupni pokazatelji, kako će ovu godinu Kalničke vode ipak završiti na pozitivnoj nuli. Kao sve ostale i nas je pogodila ova kriza – rekao je Anto Perković.

Uzroke milijunskim gubicima apatovačke tvornice vodeći čovjek tvrtke vidi prvenstveno u malenom, zasićenom hrvatskom tržištu koje uz vodeću Jamnicu i Studenu teško dozvoljava ulazak novoj vodi poput Kapljice unatoč činjenici kako se radi o izuzetno kvalitetnoj vodi.

Voda premijum kvalitete

– Punionica u Apatovcu nalazi se u parku prirode gdje nema nikakvih zagađivača pa je i voda premijum kvalitete. Potrebno je vrijeme da to naši potrošači prepoznaju. Već sada naše vode izvozimo, a i vodeći smo na hrvatskom tržištu u galonskom pakiranju voda – naglasio je predsjednik Perković.

Iako smatra kako su određeni gubitci uobičajena pojava u prvim godinama poslovanja novih tvrtki kada one svojim proizvodima još traže mjesto na tržištu, priznaje kako se osjeća pritisak i želja da se što prije pokažu pozitivni rezultati višemilijunskih ulaganja.

Kvalitetom do branda

Većih promjena u punionici i politici tvrtke prema proizvodnji voda neće biti, a unatoč sadašnjem stanju i dalje će se oslanjati na kvalitetu svojih proizvoda te ne misle snižavati cijene ili davati dodatne pogodnosti poput rabata.

– Potrebno je imati viziju, strpljenje i znanje te stvarati jako ime i brand pa niti rezultati neće izostati. Svakako ćemo inzistirati na kvaliteti, a kvaliteta košta i kupci je uvijek prepoznaju – rekao je Anto Perković naglasivši kako u svim nastojanjima imaju jaku podršku lokalne i regionalne samouprave, odnosno Grada Križevci i Koprivničko-križevačke županije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.