Križevačkom gradonačelniku će pomagati savjetodavni kolegij

KRIŽEVCI – Križevački gradonačelnik Branko Hrg odlučio je dio poslova koje je do prošlih izbora obavljalo Gradsko poglavarstvo povjeriti savjetodavnom Kolegiju, kojeg čine njegovi zamjenici Dragutin Guzalić i Stjepan Peršin, predsjednik Gradskog vijeća Roko Bašić te pročelnici upravnih odjela, a po potrebi i predsjednici povjerenstava Gradskog vijeća.

Na prvom okupljanju Kolegija raspravljalo se o prijedlozima novog Statuta i Poslovnika Grada, koje do polovice srpnja treba uskladiti sa zakonskim promjenama. Također, bilo je riječi o urbanističkom planu uređenja gospodarske zone ‘Cubinec’, a donesene su i tri odluke o početku izravnog ugovaranja javne nabave male vrijednosti. One se odnose na sanacije krovišta bivšeg Doma HV-a te crkve svetog Georgija u Vojakovcu, a trećom odlukom, o uređenju pročelja jedne zgrade na Strossmayerovom trgu zapravo započinje projekt obnove fasada na novouređenom glavnom gradskom trgu.

Na Kolegiju su donesena i rješenja o osnivanju povjerenstava za davanje u zakup gradskih poslovnih prostora, neizgrađenog zemljišta, javnih površina, stanova i drugih nekretnina, a odobrene su i tri zamolbe za kune iz gradskog proračuna. Za snimanje CD-a s pjesmama o glogovničkom kraju autoru Josipu Petrliću Pjeru odobreno je 6.000 kuna, studentici pete godine medicine Davorki Čapalija odlučeno je s 3.000 kuna pomoći odlazak na međunarodnu razmjenu studenata u Veliku Britaniju, a također 3.000 kuna bit će izdvojeno za troškove 4. moto susreta održanog u organizaciji Moto Kluba ‘Crusaders’.

Vezano

Komentari su zatvoreni.