Novo vodstvo daje u zakup planinarski dom

Niti mjesec dana nakon izborne skupštine gdje je izabrano novo, mlado vodstvo planinarskog društva Kalnik iz Križevaca, već su vidljivi prvi pozitivni rezultati poboljšanja uvjeta djelovanja udruge koje ove godine slavi 85. obljetnicu. Na ovotjednoj sjednici upravnog odbora predsjedniku društva Ivanu Roginu križevački je gradonačelnik Branko Hrg predao na trajno korištenje dvije prostorije u Obrtničkom centru u Zakmardijevoj ulici, čime je udruzi riješen dugogodišnji problem prostora. Također, društvo je kao vlasnik Planinarskog doma na Kalniku sporazumno raskinulo ugovor s dosadašnjim najmoprimcem, poduzećem “Mlinar”, i odlučilo uskoro objaviti novi natječaj za zakup.

Navode da zbog promjene vlasničke strukture ne postoji daljnji interes za vođenje doma pa će zgrada, koja povremeno okuplja mnoge sportaše, rekreativce i hobiste, od paraglajdera i alpinista do paintballaša i biciklista, uskoro dobiti novog zakupca. Prema riječima člana upravnog odbora Roberta Pašička, udruga će tijekom srpnja objaviti natječaj na kojem očekuju ozbiljne i dugoročne ponude, od kojih će prihvatiti onu koja će najkvalitetnije riješiti gastronomsku ponudu i pitanje smještaja u domu koji raspolaže s 36 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

U novim društvenim prostorijama planinari najavljuju redovito održavanje sastanaka, projekcija, predavanja i drugih aktivnosti društva. Također su izabrani novi pročelnici sekcija društva: Izletničke, Markacijske, Gospodarske, Kulturno-zabavne, Športske i Povijesne sekcije te je utvrđen godišnji plan rada društva, naveo je urednik web portala društva Hrvoje Miško, koji vodi i Povijesnu sekciju. Od ostalih novosti za ovu godinu planinari također najavljuju ponovo pokretanje planinarske škole.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.