Motorkama i rovokopačem na Nemčića: nestaju stabla na središnjem križevačkom trgu

Srušeni su stari kesteni, ali i visoke srebrne jelke na  središnjem križevačkom trgu Antuna Nemčića, gdje je jučer počela priprema za obnovu i toga trga nakon Trga Josipa Jurja Strossmayera. Sjekači nemaju milosti prema stablima koja su dosad činila zelenu gradsku oazu i osježavajuću hladovinu za sunčana vremena.

 


Protiv ekocida na žalost nije bilo nikakva prosvjeda iako ih je najavio gradski SDP u predizbornoj kampanji kad je više od 500 građana potpisalo peticiju protiv rušenja stabala.

 

Nije pomoglo, kao ni prva peticija građanske inicijative Ne križaj Križevce s preko 800 potpisa. Iako su od gradske vlasti prije izbora stizale poruke da neće biti pretjerane sječe očigledno je to bilo samo predizborno obećanje.

Trg A. Nemčića prema zamisli projektanata treba otvoriti pogled na stare zgrade urbane jezgre uz novo raslinje. Sudeći po tome da se siječe i crnogorica ove će godine za Božićne blagdane umjesto živoga stabla na trg od nekuda dopremiti jelku koju će postaviti na postolje i ukrasiti žaruljicama.

Što bi na to rekao starina pisac, putopisac i pjesnik Nemčić koji je u svojim djelima često pisao o ljudskoj gluposti?

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.