Friščić i Koren ustvrdili da će radovi na dionici autoceste A12 početi ovih dana

IPSILON Sve je spremno, samo se čeka Sanaderov blagoslov

Iako je početak radova na dionici autoceste A12 od Gradeca do Kloštra najavljivan za 25. travnja, koprivničko-križevački župan Darko Koren i potpredsjednik Sabora Josip Friščić danas taj datum nisu mogli potvrditi zbog usklađivanja protokola oko dolaska premijera Ive Sanadera.

Usklađivanje protokola

– Dogovaramo termih početka radova, a jedan od preduvjeta za njihovo otvaranje je i dogovaranje protokola s visokim državnim dužnosnicima koji će biti nazočni – rekao je Koren te napomenuo da će točan datum biti “negdje oko onog koji je i najavljivan”.

Friščić se osvrnuo na tvrdnje koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića kako građevinska dozvola ne može biti izdana još barem tri mjeseca.

– Lokacijska dozvola je izdana, studija o utjecaju na okoliš je prihvaćena, a završen je i javni natječaj za odabir izvođača radova na autocesti kao i za svu infrastrukturu uz cestu. Ponude su obrađene, a ugovori će biti zaključeni. Što se tiče građevinske dozvole, ona se upravo piše – izjavio je Friščić, no nije otkrio nikakve konkretne podatke. – Na dan početka radova mi ćemo svim građanima preko medija dati mogućnost da jasno iščitaju što se radi, tko radi, koliko projekt košta te u kom roku će sve to biti završeno – neodređen je bio Friščić.

Čeka se četvrtak

U Hrvatskim autocestama, kao naručitelju javnog natječaja za odabir izvođača radova na autocesti te pripadajuće infrastrukture, do isteka roka žalbe u četvrtak ne žele govoriti o pojedinostima, pozivajući se na stavke o tajnosti postupka u Zakonu o javnoj nabavi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.