Zadnjim snagama križevački kuglači došli do bodova

U petak 3. travnja, u prostoru koprivničke Kuglane 2, odigrana je utakmica 23. kola 3.HKL. Kuglači KK “Elektra” Križevci dočekali su petoplasiranog na ljestvici, KK “Obrtnik” iz Varaždina. Što se više prva sezona ligaškog natjecanja bliži kraju, u redovima Križevčana sve je primjetniji umor, noge su sve teže, koljena sve bolnija.

Analizirajući rezultate proteklih kola, uočilo se da i protivnik također pati od “zamora materijala”. Upravo u tome su “Elektraši” vidjeli svoju šansu. Bez obzira na činjenice da je protivnik iskusniji, više rangiran i da su u utakmici prvog djela sezone ostvarili veliku pobjedu nad Križevčanima, “Elektrašima” su nužno trebali ti bodovi.  U bespoštednoj borbi za 6. mjesto ljestvice u kojoj ravnopravno sudjeluje 6 klubova i svi se nalaze unutar 2 boda, gubitak svakog boda je jako skup. Križevčani u velikom grču ulaze u utakmicu.

Prvi par, kojeg su činili Miroslav Tkalec i Zlatko Kadović ostvaruju prednost od 40 čunjeva i donose 2 boda za Križevčane. Drugi par polovično odrađuje zadatak. Ivan Pernjak kojeg u 4. setu zamjenjuje Marijan Kirin, zajedno osvajaju bod, dok Josip Knapić gubi od protivnika. kupna prednost “Elektre” topi se na 26 čunjeva.

Od trećeg para u kuglanju se uvijek očekuje da donese pobjedu ekipi. Ta “čast” pripala je Tomislavu Sankovići i Željku Horvatu. Obraniti prednost od napada dvojice “Obrtnikovih” najjačih igrača. U igri živaca “čunj za čunj”, obojica nakon bačnih 120 kugli bilježe poraze, ali minimalne, dok se prije stečena prednost od 26 čunjeva istopila se na samo 5 čunjeva.

U konačnici, pobjeda “Elektre” Križevci 5:3 uz 3182:3177 čunjeva.  Netko bi rekao “sretno”, ja bih osobno prije rekao “spretno”. Pojedinačni rezultati :  Tkalec (498), Kadović (543), Pernjak (380) + Kirin (152), Knapić (514), Sanković (549), najkorisniji igrač: Horvat (546).

Vezano

Komentari su zatvoreni.