U završnici utakmice križevački kuglači ostali bez bodova

Kuglači “Elektre” Križevci, u petak 13. ožujka, odigrali su utakmicu 20. kola 3. Hrvatske kuglačke lige. U goste je stigao treće plasirani, KK “Varteks” iz Varaždina. Klub, koji od 6 odigranih utakmica drugog dijela sezone zabilježi 5 pobjeda zavrjeđuje respekt, ali rezultati kojima su te pobjede ostvarivane, redovito niži od rezultata Križevčana, davali su razloga za optimizam.


Utakmicu otvaraju Miroslav Tkalec i Josip Knapić. Raspoloženi Tkalec ruši odličnih 555, dok Knapić ruši rezerviranih 510 čunjeva. Na žalost nedovoljno obojici za bod. Nakon sat vremena igre “Elektra” je u zaostatku 44 čunja.
Drugi par kreće u lov na rezultat. Ivan Šimatović i Zlatko Kadović pobjeđuju svoje protivnike i dovode Križevčane u vodstvo od 33 čunja. Kadović konstantnom igrom ostvaruje rezultat od 537 srušenih čunjeva, dok Šimatovićevih 494, usprkos ostvarenoj velikoj pobjedi nad svojim igračem, ostavljaju lagani okus gorčine u ustima. Od njega smo navikli na više.
Treći par trebao je osvojiti jedan igrački bod i zadržati prednost u čunjevima za ukupnu pobjedu. Ovo prvo Željku Horvatu i polazi za rukom, s 554 čunja pobjeđuje protivnika i donosi “Elektri” i treći igrački bod, međutim, Marijan Kirin s 526 čunjeva jednostavno nije imao šanse. Njegovom protivniku se “otvorilo” i s prvoligaških 599 čunjeva odnosi konačnu pobjedu u Varaždin. Ostaje žaljenje za ispuštena 2 boda, međutim, kuglači Križevaca su dokazali da i bez nekih standardnih igrača mogu postići dobar rezultat. Dokaz tome je, da je postignuti rezultat KK “Elektre” Križevci bio drugi najbolji rezultat svih utakmica ovog kola. Samo 20 čunjeva manje upravo od protivnika KK “Varteks”.
Najkorisniji igrač “Elektre” bio je Miroslav Tkalec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.