Križevački kuglači uspješno ušli u drugi dio sezone


Kraj prve polusezone i konačni plasman na 12. mjestu ljestvice, od ukupno 14 klubova nije niti izbliza odraz snage i kvalitete križevačke momčadi. Premda se radi o prvoj sezoni ligaškog natjecanja i prilično lošim uvjetima rada zbog nedostatka kuglane i oskudnih financijskih sredstava, kuglači KK "Elektre" su ipak razočarani otišli na pauzu. U tom periodu, uprava kluba dovela je provjerenog križevačkog kuglača Zlatka Kadovića da igrački popuni i pojača ekipu. Nude se i "neki novi klinci" međutim za neki ozbiljniji rad s njima ipak je nužna kuglana u gradu.

Premda je do samog početka drugog dijela sezone sve odlično izgledalo (Kirin je počeo s treninzima nakon loma rebra, Knapić i Sanković su se nakon rezultatske krize vratili u formu), za trenera Knapića ipak nije bilo sve tako idilično. Do kraja sezone križevački kuglači ostali su bez standardnog i pouzdanog Posavca. Zbog administracije se ne može još jedno vrijeme računati niti na Kadovića, Tkalec i Horvat pokupili su neku virozu, dok su Vratarića i Pernjaka ozljede i osobni problemi dobrim dijelom udaljili od kuglačkih staza.

Utakmica s KK "Prosvjetar" iz Čakovca bila je prilika uzvrata za poraz u Čakovcu u prvom dijelu sezone, gdje su zahvaljujući sportskoj sreći domaćini došli do pobjede s minimalnih 5:3 uz 46 čunjeva prednosti.

Na sastanku prije utakmice dogovoreno je da nema više mjesta greškama. Svi su "elektraši" odlučno krenuli u utakmicu te uz podršku nekolicine navijača kojima nije bilo teško potegnuti do Koprivnice, razmišljali jedino o pobjedi. Trener Knapić postavio je sastav koji mu je bio na raspolaganju.

Prvi par, Knapić i Tkalec, polovično odrađuju zadatak. Pobjeda Knapića i minimalni poraz Tkalca dovodi Križevčane u prednost od 27 čunjeva. U drugom paru, Horvat i Sanković, nošeni publikom pobjeđuju protivnike i podižu ukupnu razliku na 78 čunjeva.

Završnica je pripala veteranima križevačkog kuglanja. Kirin i Šimatović opušteno i rutinerski do kraja potapaju protivnike. Odličnom igrom osvajaju još dva boda i dižu razliku na ogromnih 229 čunjeva.

Ishod utakmice (KK "Elektra" Križevci : KK "Prosvjetar") je 7:1 i nova dva boda na konto "elektraša". Ovom pobjedom kuglači iz Križevaca podigli su si samopouzdanje i popeli se na 10. mjesto ljestvice, sa samo jednim bodom zaostatka za šestoplasiranim.

IGRAČ ČUNJEVA SETOVA BOD NAPOMENA
KNAPIĆ JOSIP 553 3 1  
TKALEC MIROSLAV 503 1 0  
HORVAT ŽELJKO 515 2 1  
TOMISLAV SANKOVIĆ 556 3 1  
ŠIMATOVIĆ IVAN 567 4 1 IGRAČ UTAKMICE
KIRIN MARIJAN 540 4 1  
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.