Novi studij na VGU Križevci – Menadžment u poljoprivredi

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima od iduće akademske godine moći će ponuditi novi specijalistički diplomski stručni studij. Odlukom Ministarstva znanosti VGU-u je izdana dopusnica za dvogodišnji studij Menadžment u poljoprivredi, kojeg će pod određenim uvjetima moći upisati studenti sa završenom prvom fazom temeljnog trogodišnjeg Stručnog studija Poljoprivreda. Prema pojašnjenju prodekanice za nastavu Renate Husinec, po završetku tog studija diplomanti će moći raditi razne poslove, najjednostavnije rečeno, u području poljoprivrednog poduzetništva.
– Oni će imati kompetencije za izradu proizvodnoga plana, poslovnih i razvojnih strategija za različite poduzetničke poslove poput organiziranja, provedbe i nadzora poslovnih funkcija, zatim za obavljanje tehnoloških procesa u proizvodnji, trgovini, logistici, transportu, osiguranju, nabavi, skladištenju, prodaji i slično, pojasnila je R. Husinec.
Sa završenim studijem Menadžment u poljoprivredi diplomanti će moći raditi i poslove niže i srednje razine u organiziranju i nadzoru marketinga, odnosa sa javnošću i pregovaranja s klijentima, u području upravljanja kapitalom i kvalitetom poslovanja gospodarstava. Prema do sad pokazanom zanimanju sadašnjih i bivših studenata, u Visokom gospodarskom učilištu očekuju da će iduće jeseni na novi studij upisati do 50 i to izvanrednih studenata.
– Vjerujemo da će završetkom tog studija svi naši diplomanti dobiti potrebna ne samo znanja, nego i kompetencije, što podrazumijeva i sposobnosti i vještine koje će im omogućiti lakše i brže zapošljavanje na hrvatskom tržištu rada, koje će ulaskom Hrvatske u EU postati otvorenije, daleko zahtjevnije i kompetitivnije, zaključila je prodekanica Husinec (RKC).

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.