Otkrivena bista nekadašnjem župniku Stjepanu Kranjčiću

Pred župnom crkvom Svete Ane u Križevcima večeras je otkrivena bista nekadašnjem križevačkom župniku dr. Stjepanu Kranjčiću u povodu 90. obljetnice njegova rođenja i 40. obljetnice smrti. Bistu, rad akademske kiparice Mirjane Drempetić-Hanžić-Smolić iz Zaboka otkrili su križevački gradonačelnik Branko Hrg, župnik župe Svete Ane Krešimir Žinić i dr. Rajko Fureš, stoloravnatelj Hrvatske udruge Muži zagorskoga srca iz Zaboka.

Blagoslovio ju je prečasni Mijo Gorski, kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog, koji je u župnoj crkvi Svete Ane predvodio i koncelebrirano misno slavlje.

Dr. Stjepan Kranjčić službovao je kao župnik u Križevcima od 1952. do 1968. godine, a ostao je omiljen među svojim župljanima po svom pastoralnom radu, skromnosti i nesebičnoj pomoći vjernicima.
Njemu u spomen osnovana je ove godine Udruga dr. Stjepan Kranjčić za promicanje poznatih Križevčana, koja je pokrenula i postupak njegove beatifikacije.

U sklopu današnjih svečanosti u spomen nekadašnjem župniku Kranjčiću i u čast trećeg hrvatskog sveca Marka Križevčanina održan je večeras u sportskoj dvorani u Križevcima koncert popularne duhovne glazbe zagrebačkih i križevačkih solista i sastava.

Vezano

Komentari su zatvoreni.