Pobjedom protiv ‘Kotoribe’ Križevčani i dalje prvi


KK "KOTORIBA" – KK "KRIŽEVCI" 62:82 (16:19, 7:15, 8:27, 31:21)

Košarkaši KK "Križevci" zabilježili su i šestu pobjedu u nizu, četvrtu u gostima, i zadržali prvo mjesto na ljestvici B1 lige Sjever. Na gostovanju protiv KK "Kotoriba" u nezgodnoj dvorani u Donjoj Dubravi, Križevčani nisu dopustili domaćinu da se razmaše i koncentriranom igrom u obrani zabilježili još jednu pobjedu. Naime, KK "Kotoriba" kao domaćin igra u školskoj dvorani bez gledališta i tek neznatno široj i duljoj od košarkaškog igrališta pa je veća mogućnost ozljede, što dosta sputava gostujuće igrače koji nisu naviknuti na taj prostor.


Ključne su bile 2. i posebno 3. četvrtina koje su Križevčani dobili s ukupno 27 koševa razlike i tako ušli u posljednju četvrtinu s visokih 30 koševa prednosti. U posljednjoj četvrtini se igralo opuštenije pa je domaćin smanjio na konačnih 20 koševa razlike u korist gostiju.


Visoko vodstvo Križevčana omogućilo je treneru Draženu Jendrišu da pruži priliku svim igračima. Najviše je, opet, pokazao odlični Igor Kuzmić koji je pored 17 koševa imao i 12 skokova te 4 asistencije i ukradene lopte pa je zabilježio dosad najveću valorizaciju od 34 boda. Odličnu partiju pružio je i kapetan momčadi Matej Bolčić, koji je za nešto manje od 10 minuta postigao 8 koševa uz 100%-tnu realizaciju te ostvario realizaciju od 12 bodova.


Za KK Križevci su igrali i koševe postigli: Held H, 0., Pokos A. 10, Glamuzina M. 0, Buganj I. 5, Kuzmić I. 17, Bolčić M. 8, Bradić S. 15, Bosnar S. 5, Hrlec D. 2, Špiranec D. 13, Krofl A. 5, Sokolić D. 2.
Sljedeće kolo Križevčani igraju kao domaćini protiv KK "Grafičar II" iz Ludbrega. Utakmica je u nedjelju, 7.12.2008. u dvorani OŠ Ljudevita Modeca u 12:30 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.