Križevčani i dalje neporaženi u B1 ligi


KK "PODRAVSKI LIST" – KK "KRIŽEVCI" 62:74 (6:14, 19:16, 16:23, 21:21)

Košarkaši KK "Križevci" su i nakon 5. kola B1 lige Sjever neporaženi te drže prvo mjesto na ljestvici. Križevčani su u subotu u Koprivnici pred tridesetak gledatelja, uglavnom svojih navijača, pobijedili domaćina, KK "Podravski list" rezultatom 62:74. Sljedeće kolo Križevčani igraju ponovo u gostima protiv KK "Kotoriba", koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježili dvije pobjede i tri poraza. Za Križevčane su igrali i koševe postigli: Nervo L., Pokos A. 11, Glamuzina M., Buganj I. 7, Kuzmić I. 17, Bolčić M. 0, Bradić S. 10, Held H. 2, Hrlec D. 5, Špiranec D. 22, Sokolić D. 0.


Križevčani su počeli nervozno, ali ipak bolje od domaćina i prva četvrtina završava rezultatom 6:14 u korist gostiju. Domaćin se ne predaje i boljom drugom četvrtinom smanjuje razliku pa se na veliki odmor odlazi s 5 pogodaka prednosti za goste. Treća četvrtina je ponovo bolja za Križevčane, koji u zadnju četvrtinu ulaze s velikih 12 koševa prednosti. Međutim, domaćin se i dalje ne predaje pa agresivnom obranom po cijelom terenu uspijeva, tri minute prije kraja, smanjiti razliku na opet samo 5 koševa.


Posljednje tri minute ipak Križevčani igraju dosta koncentrirano i uspijevaju organizirati napade protiv riskantnog zonskog presinga domaćina te završavaju utakmicu s 12 koševa prednosti. Utakmicu je obilježio velik broj pogreški obje ekipe pa je svaka ekipa imala tridesetak izgubljenih lopti. Najveći teret kod Križevčana podnijeli su i najiskusniji, pa je tako najbolji strijelac Špiranec s 22 koša, dok je najkorisniji igrač bio Igor Kuzmić s visokom realizacijom od 32 poena.


Trener Križevčana Dražen Jendriš je nakon utakmice izjavio: "Pripremali smo se za utakmicu jer smo znali koji su ključni igrači protivnika. U prvom dijelu utakmice udvajali smo centarsku liniju i to nam je uspijevalo. U drugom dijelu smo igrali puno agresivnije u obrani na svim igračima, kako bi spriječili lagana dodavanja centrima,  pošto smo bili hendikepirani neigranjem naša dva visoka igrača. Rastemo igrom iz utakmice u utakmicu te se nadam da ćemo i dalje držati niz nepobjedivosti. Čestitke mojim igračima te zahvala našim navijačima kojih je 20-tak došlo na utakmicu!"

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.