I prvoplasirani ivanečki rukometaši ‘pali’ u Križevcima

Utakmica najavljivana kao mogući spektakl rukometa opravdala je očekivanja i prognoze u svim elementima osim u konačnom pobjedniku.
Po gotovo svim najavama gosti iz RK "Ivančica" iz Ivanca su kao prvi na ljestvici bili izraziti favoriti i igračima "KTC"-a (šestima na ljestvici) se davala mala ili gotovo nikakva šansa za osvajanje bodova, a išlo se i dotle da će to gosti baš, onako, "rasturiti".
Bravo, bravo i bravo to su tri riječi koje se mogu izreći za igru križevačkih rukometaša u prvih 30 minuta igre u obrani, jednostavno, dečki su "ginuli", letjeli i tko zna što još, no to je izgledalo kao da ih je dvostruko više na terenu od gostiju iz Ivanca.

Takav pristup i motiviranost je osim odličnog rezultata doveo i do euforičnog navijanja s tribina, a kako i ne bi kad domaći već u 8. minuti vode s 5:0. Kod toga rezultata promašuje se sedmerac i time se daje mogućnost i dečkima iz Ivančice da nešto zabiju što oni i koriste i uz odličnu igru obje momčadi uspijevaju držati rezultat na 3-4 golova zaostatka. Veliku priliku za smanjenje prednosti Ivančani dobivaju u 20. minuti (kod rezultati 9:6) kad su isključena dva domaća igrača, ali osim 1:1 gosti nisu uspjeli više izvući. Do kraja gosti malo padaju što domaćin kažnjava i odlazi na 7 razlike (15:8). I ulaz u drugo poluvrijeme je nastavak igre iz prvog što se tiče domaćina, ali se kod gostiju uočava još veća želja za kvalitetnijom i efikasnijom igrom što pokušavaju izvesti s čestim, kvalitetnim izmjenama. Do 40. minute to nije dalo neke koristi što se tiče odnosa na semaforu, ali se, zbog stalnog igranja na granici njihovih mogućnosti, dogodio očekivani pad u trci i pokretljivosti kod igraća "KTC"-a.
Budući nemaju takav fond kvalitetnih igrača kao "Ivančica", Križevčani mijenjaju način igre. Pametnim neforsiranjem u napadu i racionalnom obranom gostima prepuštaju dominaciju na terenu ali se rezultat drži pod kontrolom. "KTC"-ovu igru je u 51. minuti malo poremetio izlazak srednjeg vanjskog Mladena Čorde zbog trećeg isključenja što koriste gosti te smanjuju zaostatak na samo dva gola a u zadnjoj minuti na samo jedan, što je samo potvrdilo da je ovo bio sraz dviju ekipa koje znaju igrati i uživaju u rukometu. Još samo da dodam da su domaćini pucali 3 sedmerca a gosti 7 dok je bio jednak broj isključenja, po 12 minuta u obje ekipe.

Komentar publike i Josipa Petrlića-Pjera: Izvanredno, fenomenalno uzbudljivo, svaka čast to je rukomet, a ja mogu samo dodati – biti će još toga i hvala našim rukometašima.
Sljedeće kolo "KTC" igra u Ludbregu protiv dugogodišnjih rivala ekipe "Trnovca" koja također odlično igra ovu sezonu te se nalaze na 4. a Križevčani nakon ove pobjede na 5. mjestu s istim brojem bodova.

RK "KTC" – RK "IVANČICA" IVANEC 25:24 (15:8)

Za "KTC" su igrali i postigli pogotke: Krunoslav Hunjak 6, Trajkovski 5(2), Šokičić 4, Roman Predojević 3, Neven Predojević 3, Čorda 2, Kamenar 1, Petrač 1, Kraljić, Slavinić, Matija Hunjak, Vuković, Benković, Višnjević 15 obrana.
Trener: Dragutin Miklečić

Službeni predstavnik: Josip Petrlić-Pjer

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.