S dva nova zaposlena KPC-u novi zamah

Prošlu je godinu Križevački poduzetnički centar završio u plusu od oko 47 tisuću kuna. Godišnji prihod poduzeća usmjerenog na razvoj i potporu u poduzetništvu lani je iznosio 1.339.000 kuna, što je oko 170 tisuća više od planiranoga, stoji u izvješću o radu i financijskom poslovanju KPC-a, koje se našlo na stolovima križevačkih poglavarstvenika, a jučer ga je prihvatilo i Gradsko vijeće.

Centar je ostvario sve zacrtane aktivnosti, pa čak i one koje nisu bile predviđene godišnjim programom a zatražio ih je osnivač – Grad Križevci, navela je direktorica Kristina Vrhovec-Žohar.


To se odnosi i na organizaciju jubilarnog 40. Križevačkog velikog spravišča, kao i pripomaganje u ostalim većim gradskim projektima. KPC je dao svoj doprinos i jačanju poslovnih veza lokalnih obrtnika i gospodarstvenika, izraženom na 10. Županijskom gospodarskom i obrtničkom sajmu u Križevcima, a osigurao je i sredstva iz natječaja ministarstva poljoprivrede. Zahvaljujući tom iznosu uređena je brošura o turističkim značajkama križevačko-kalničke regije.
– Promocija brošure bit će ovih dana – dodaje stručni suradnik u KPC-u Tomislav Katanović. Centar se ove godine izborio za dvoje novih zaposlenika, koji će pripomoći provedbi sve opsežnijeg posla, obzirom da je broj zaposlenih nužan i za javljanje na neke projekte.


To su ekonomistica Miluška Škrlec i politologinja Tania Lugomer-Pomper, magistrica studija za razvoj i povratnica iz Paname, koja je uime KPC-a najavila manifestaciju Europskog dana poduzetnika, koja će se i u Križevcima održavati 9. listopada. Mjesto održavanja okruglog stola na kojem će sudjelovati predstavnici ministarstava, poduzetnika, Grada, POU Križevci, Razvoje agencije PORA i drugih je Guest house Standard, poznatiji kao Hotel Kalnik.

Vezano

Komentari su zatvoreni.