Zbog susjeda nemaju ni cestu ni kanalizaciju

Svi su se drugi stanari u ulici odrekli svog dijela zemljišta, ali Radanović ne želi popustiti

KRIŽEVCI – Već godinama borimo se da nam Grad napravi kanalizaciju i asfaltira cestu. I kad je napokon Grad odlučio urediti našu ulicu, zbog inata jednog susjeda sve bi moglo propasti – kazala nam je Grozdana Pavičić, stanovnica Bogovićeve ulice u Križevcima.  Naime, stanovnicima Bogovićeve prije nekoliko godina vraćeno je nekad nacionalizirano zemljište, dijelom kojega već 30 godina prolazi makadamska cesta. Da bi se mogla pripremiti dokumentacija za asfaltiranje ceste, svi bi se stanovnici te ulice, koja je dio gradske četvrti Centar, morali odreći dijela zemljišta kojim prolazi cesta. Svi su to učinili, jedino to ne želi susjed Dražen Radanović, s kojim nismo uspjeli razgovarati.

– Prije nekoliko godina stavio je loptu u našu internu kanalizaciju kako bi “odsjekao” jednu susjedu s kojom je bio u sukobu, a koja se, kao i on, naknadno priključila bez da je participirala u gradnji. Tada su fekalije mjesecima tekle po ulici i ugrožavale naše zdravlje, a mi smo morali nekoliko puta intervenirati pri komunalnom redarstvu i zvati novinare dok problem lopte nije riješen. S njim imamo problema otkako se doselio – kaže Pavičić.

Potvrđuju to i susjedi Željko Marenčić i Stanko Švagelj, koji kažu da Radanović gotovo ni sa kim u ulici ne razgovara pa im nisu bili poznati njegovi razlozi zašto je protiv kanalizacije i ceste. Susjedi su zato organizirali i sastanak u Gradskom poglavarstvu.

Prema riječima Bože Hrešča, člana Vijeća gradske četvrti Centar, Radanović je odbio ustupiti zemljište ukoliko se između njegove ceste i kuće ne ostavi zeleni pojas koji je posadio izvan ograde. Međutim, pročelnik Stambeno-komunalnog odjela grada Anđelko Nervo tvrdi da je između ograda u ulici nema ni pet metara širine.

– Minimalna širina ceste za dvosmjerni promet treba biti četiri metra i nema mjesta za zeleni pojas, a ukoliko on ne prepusti ti svojih 106 kvadrata, od asfalta i kanalizacije neće biti ništa, kaže Nervo.

Vezano

Komentari su zatvoreni.