LNiS: Završen treći Trash film festival

Trodnevno slavlje koje veliča zabavne niskobudžetne i bezbudžetne filmove te kulturu trasha privedeno je svome kraju. Trash film festival’08 koji se već treću godinu zaredom održava u Varaždinu dobio je svoje pobjednike. Prestižne nagrade, tzv. Zlatne motorke za najbolje filmske uratke dobili su: Kristijan Kaurić za film Crna ovca u restoranu za zombije u kategoriji horora, Miroslav Lakobrija i Stevan Aleksich za borilački film Dragonrage, John Ahman i Elias Lehtinen za akcijski film Deadlock te Krešimir i Luka Pejić za film Civilizacija propasti u znanstveno-fantastičnoj kategoriji. Zlatna motorka po izboru publike otišla je u ruke Tihomira Galevskog i Marka Zorka za sjajnu akcijsko-meksičku policijsku parodiju La impocision de la ley 2 iliti Law enforcement 2. Glazbeni trash doživljaj upotpunio je dinamični duo ravno iz ’80-ih. Đimi&Šomi iliti Neki to vole vruće, a sva festivalska događanja budno je pratio i Bore Lee, majstor borilačkih vještina i najveća zvijezda trasha u nas.

Pored natjecateljskih filmova u žestokoj borbi za Zlatnu motorku, posjetitelji su imali prilike vidjeti mnogo odličnih uradaka izvan konkurencije. Bilo je tu i studentskih radova, filmova s nekih drugih festivala, svjetskih premijera, a dok su se iza zastora brojali glasovi, publika je uživala uz Cunninghamov Petak 13.
Najposjećenija projekcija bila je premijera Maskiranog pljačkaša, novog filma Bore Leeja, koji nas je počastio demonstracijom svojih borilačkih i pjevačkih vještina. Razdragana publika pala je u ekstazu kad je Bore Lee zapjevao "Tako ti je mala moja kad ljubi bosanac".Zadnji dan festivala, pored standardne količine filmova ponudio je i dva edukativna sadržaja. Dr.sc. Dejan Vinković održao je predavanje o tome kako gravitacija utječe na izgled i seksualno ponašanje paukova, a odmah nakon toga dr. sc. Antonio Šiber uveo nas je u svijet 3D slike i objasnio zašto imamo dva oka.

Najava za Red Carpet Event, doček zvijezda osamdesetih

Prva projekcija prvog dana festivala, dvorana popunjena do posljednjeg mjesta

Svečano otvorenje festivala izrežirano u talk-show stilu

Počasni gosti: gradonačelnik i dogradonačelnik, Ivan Čehok i Ivan Mesek

Marinko Prga, poznati varaždinski glumac i zvijezda trash filma Charlie Strong spašava svijet

Doček bijele limuzine sa zvijezdama večeri

Đimi&Šomi i zdravica uz šampanjac

Disko kugla i motorka: zaštitni znaci trash kulture


VIP šator

Glavna nagrada festivala: Zlatna Motorka

Dražesne hostese

Bore Lee demonstrira svoje pjevačko-borilačke vještine. Publika u pozadini vrišti od oduševljenja!

Press konferencija i čitanje Borine poezije

Ugodno druženje uz kavu i puno smijeha

Najava predavanja o paucima

Gost predavač dr. sc. Dejan Vinković u prigodnoj odjeći

Naučili smo kako gravitacija utječe na seksualni život paukova


Odlično predavanje o ljudskom vidu i 3D percepciji prostora

Gost predavač: dr. sc. Antonio Šiber

Gay nindže, filmska ekipa nominirana za najbolji borilački film

Svečano proglašenje pobjednika

Disko nindža dodijelio je Zlatnu motorku najboljem borilačkom filmu

Motorke u zraku, pobjednici na okupu

Braća Pejić, mladi i iznimno talentirani filmaši iz Osijeka. Već drugu godinu zaredom osvajaju Zlatnu motorku u kategoriji SF filma

Opaki stručni ocjenjivački žiri: Kristijan Milić, Mario Kovač i Dubravko Mataković

Fešta za kraj!

Trash rekviziti idu u ladicu do iduće godine. Dojmovi su sjajni, festival je ispunio sva očekivanja. Bilo je mnogo smijeha, odlična ekipa, brdo bezbudžetnih filmova… Trodnevni raj za sve istinske trešoljupce. S nestrpljenjem čekamo iduće izadnje Trash film festivala. Vidimo se dogodine!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.