Devčić: Da su poslodavci pravedniji bile bi niže cijene

Kršćani ne smiju biti ravnodušni na nepravde u društvu i moraju se protiv njih boriti, poručio je danas iz Križevaca nadbiskup riječki mons. Ivan Devčić predvodeći veliko misno slavlje na otvorenome pred oko 4000 vjernika u čast trećega hrvatskoga sveca Marka Križevčanina koji je stradao kao mučenik na današnji dan 7. rujna 1619. godine u Košicama u Slovačkoj.

Monsignor Devčić je izrazio uvjerenje da bi cijene proizvoda u društvu zacijelo bile niže da su poslodavci pravedniji u odnosu sa svojim zaposlenicima i da više misle na ono što pripada zaposlenicima.

“Svatko može dati svoj doprinos pravednijim odnosima u društvu svojim odgovornim glasovanjem na izborima. U vrijeme kada se stvara ne samo nova ujedinjena Europa, nego i ujedinjeni svijet, najpotrebniji su nam ljudi poput sv. Marka Križevčanina, jer se nova ljudska zajednica ne može graditi bez pravednosti za koju se žrtvuje sebe, a ne druge” – poručio je nadbiskup Devčić.

On je na kraju današnje mise pred crkvom sv. Marka u Gornjem gradu blagoslovio i temeljni kamen koji su Križevci darovali za crkvu hrvatskih mučenika u Udbini, a koji su tamo ponijeli bikeri na svojim motorima.

Izrazivši dobrodošlicu nadbiskupu Devčiću. Novi župnik župe sv. Ane velečasni Krešimir Žinić posebno je pozdravio brojne hodočasnike, sudionike 8.susreta udruga invalida Hrvatske, te 3 . susreta članova udruga ratnih veterana Hrvatski domobran. U sklopu svečanosti u spomen na sv. Marka Križevčanina održan je i susret vjeronaučne mladeži, te likovna kolonija Gornjogradskog društva Lipa U zavičaju sv. Marka Križevčanina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.