Thompson u dvorani i bez odluke Školskog odbora


Za subotnji koncert Marka Perkovića Thompsona u Križevcima, oko čijeg se dolaska, uz blagdan svetog Marka Križevčanina, na križevačkom web forumu stvorila žestoka ideološko-umjetnička polemika, nije bio Školski odbor OŠ Ljudevita Modeca, koja upravlja sportskom dvoranom u kojoj će se održati koncert. Odbor je u kolovozu zasjedao i o programu obilježavanja blagdana, ujedno i o prihvaćanju Thompsonova nastupa u dvorani.


Četvero od šestero tada prisutnih članova (od sedam ukupno) bilo je protiv, objašnjavajući da bi pojava pjevača, koji bi privukao i 2000 ljudi, mogla dovesti do uništenja inventara u dvorani.

Predsjednica Školskog odbora Natalija Radotović, inače gradska vijećnica HSS-a, rekla nam je da je ona osobno bila za koncert, te tvrdi da je odluka odbora nepravovaljana, jer se mijenjao školski statut, budući je Grad Križevci s početkom ove godine postao osnivač škola, pa će, kao organizator programa blagdana, provesti svoju volju.

Ravnatelj škole Dražen Bokan, koji je bio prisutan na toj sjednici Odbora, veli da je ideja o Thompsonu odbačena i lani iz istih razloga – čuvanja prostora koji služi za nastavu i sportske sadržaje i koji nije pogodan za masovni događaj kao što je koncert. Napominje da je sasvim drugačija situacija bila s, primjerice, lanjskim Blagdanskim koncertom, jer na takvim kulturnim zbivanjima publika mirno sjedi na tribinama.

Bokan dodaje da će Grad kao osnivač škole postupno preuzimati i dvoranu i onda sam odlučivati o njenom funkcioniranju i programima. Zato smatra da se pitanje Thompsona u dvorani nije ni trebalo postavljati Školskom odboru. No poručuje da je on kao ravnatelj još odgovoran za zbivanja u subotu, jer je dvorana do daljnjega školska, do izgradnje nove, čime će prestati i briga škole za dvoranu. Kao da je svjestan da u subotu može doći i do incidenata uzrokovanih nepoželjnom simbolikom, ravnatelj gornje škole skrenuo nam je pažnju i na svoju, prosvjetnu struku, kazavši da mora učenicima objasniti što je u povijesti bilo dobro a što zlo.

Dodajmo da je promjena ovlasti nad dvoranom već vidljiva i u samom imenu, pa se subotnji događaj notornoga zabavljača Marka Perkovića reklamira u – Sportskoj dvorani. Karte za koncert po cijeni od 80 kuna se, inače, dobro prodaju, bar u Križevcima, podatak je s prodajnog mjesta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.