Nova tuba premijerno koncertira u ‘Lisinskom’

Projekt nabavke nove B-tube, težak čak 43 tisuće kuna, ovih je dana uspješno završen, obavijestio nas je predsjednik Gradskog puhačkog orkestra Križevci Krunoslav Šimunec. Nakon prošlogodišnje kupnje nove F-tube, koja je zamijenila polustoljetni instrument, ovo je drugi takav financijski izdašan projekt obnove instrumentarija orkestra. Konferencija za medije na kojoj će biti predstavljena nova tuba i ostale aktivnosti orkestra najavljuje se za četvrtak 7. kolovoza u 17h u Maloj Vijećnici Grada Križevaca.


Jesenska sviračka sezona počinje već sredinom kolovoza, kad kreću prve probe orkestra, zbog velikog koncerta križevačkih glazbenih društava najavljenog za 7. rujna u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" za izgradnju novog svetišta Sv. Marka Križevčanina. Tom prilikom će tubist Šimunec prvi put javno zasvirati na novom instrumentu.


Donatori nove tube su, uz brojne posjetitelje koncerata orkestra, i Ministarstvo kulture, Grad Križevci te poduzeće INA d.d. Iduće godine poradit će se na prikupljanju sredstava za nove saksofone, no prioritetnija je nabavka novih odijela za sve svirače, za koje je potrebno pedeset kompleta, iznio je Šimunec.


U rujnu predstoje još nastupi povodom dana križevačke vojarne i dvodnevni dirigentski seminar koji orkestar organizira u suradnji s Hrvatskim saborom kulture, a vodit će ga eminentni dirigent i skladatelj mo. Mladen Tarbuk. U listopadu će Križevčani gostovati na međunarodnom susretu puhačkih orkestara na Bledu u Sloveniji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.