Auto-Info: Novi – Peugeot 207 1.4 VTi Sport


Pojavom nove generacije Peugeotovog gradskog mališana rastužili su se mnogi vozači, ali još više vozačice. Francuzima je, naime, opet pošlo za rukom napraviti nešto trendovski  lijepo i aktualno, a opet praktično i upotrebljivo, pa 206-ica više nije najslađi auto u gradu. Ono što je 206-ica bila 1999., to je 207-ica danas. Kako bi to ostvarila morala je osjetno narasti u svim smjerovima i ponuditi više prostora unutra, ali isto tako zadržati ono nešto što je 206-ica imala.

Peugeot 207 dolazi sa dva „paketa“ vanjskog izgleda – Sport i Classic. Mi smo imali priliku voziti Sport model. Glavna razlika u odnosu na classic je agresivniji prednji kraj, stražnji spojler te vidljiv završetak auspuha. U prednjem djelu automobila prevladavaju „mačkasta“ svjetala s masivnim usisnikom na prednjem braniku. Kada se letimično pogleda, može se pomisliti kako se radi o većem automobilu.


Zapravo, 207 je velik auto, dug čak 403 cm, što se  može osjetiti u kabini. Mjesta ima sasvim dovoljno da smjestite četiri osobe u automobil i uputite se na duži put. Njegov prtljažnik obujma 270 litara biti će dovoljno za nekoliko putnih torba. Uređenje interijera je vrlo pohvalno, jer su plastike atraktivne i izgledaju moderno, a dizajn instrumenata je nenametljiv. Na stari model podsjetio nas je jedino izgled mjenjača, a kasnije, nažalost, i njegov rad. Ostao je neprecizan, što će s brojem prijeđenih kilometara još više doći do izražaja. Najviše problema zadavala je promjena brzine iz četvrtog u peti stupanj prijenosa. Šteta, s obzirom da je sve ostalo na visokom nivou. Volan, na prvi je pogled „hladan“, ali kada primite kožom obložen upravljač odmah se naviknete na njega. Odlično paše u svaku ruku! Zadovoljstvo vozača osigurava podesivost u svim smjerovima. Sjedala zaslužuju najbolju ocjenu jer nismo očekivali takav komfor u kombinaciji sa odličnim profilom u tako „malenom“ automobilu.


Testirani model bio je opremljen BMW-ovim 1.4-litrenim benzinskim agregatom snage 95 KS kojeg ovaj model „dijeli“ sa MINI-jem. Motor odlično paše 207-ici, voli okretaje i daje ovoj mački dojam pravog lava. Mali lav tako s mjesta do 100 km/h stiže za 11,8 sekundi, a kazaljka staje tek na 185 km/h što je i više nego dovoljno. Kombinirana potrošnja prema tvorničkim podacima je 6,4 litre na 100 kilometara, a i na testu nije previše odstupala, tako je na testu iznosila 6,6 litre na 100 kilometara.
http://www.auto-info.hr/images/TekstoviSlike/Testovi/Peugeot207/04.jpg

Dinamičnu 207-icu najzanimljivije je voziti na otvorenim cestama. Zašto? 207-ica je automobil čiju brzinu kroz zavoje ne najavljuje tvrdoća ovjesa, nego uravnoteženo i predvidljivo podvozje koje nema tendenciju velikog naginjanja. No, ukoliko prebrzo uđete u zavoj moguće je proklizavanje stražnjeg kraja, no nije ga problem izravnati sa vrlo direktnim upravljačem.


Više na: Auto-Info.hr

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.