Na Prvom pljesku pljeskalo 1500 ljudi


Tople nedjeljne večeri na tribinama 41. Spravišča kod crkve svetog Križa u Križevcima tražila se stolica više, a osim lijepog vremena razlog tome bio je Prvi pljesak, natjecanje pjevača amatera koje se tradicionalno veže uz ovu gradsku manifestaciju. Prema procjeni organizatora natjecanja, Ozrena Bogdanovića, na tribinama je bilo oko 1500 gledatelja, koji su došli bodriti male i malo veće pjevače.


Izvođači su dakle bili podijeljeni u dvije kategorije – osmero onih uzrasta od 4 godine do kraja osnovne škole činili su Mali prvi pljesak, a srednjoškolci i svi punoljetni, ukupno ih se javilo također osmero, pjevalo je za trofej Velikog prvog pljeska.


No repertoar glazbenih djela nije se razlikovao – pjevane su zabavne, narodne kao i pop i rock uspješnice iz naših krajeva, koje je većinom znala i okupljena publika. Tim je više stručnom žiriju, u kojem su bili Ozren Bogdanović predsjednik, te članovi – popularni glazbenik Stjepan Vrhovec- Stiv, bivši bendist i član HPD-a Kalnik Damir Bolfek, te notarijušica i pjevačica HPD-a Rajka Bajsić-Tepeš, profesorica glazbe i orguljašica Jelena Subotičanec-Stanković i tehničar i glazbeni urednik Radio Križevaca Hrvoje Biondić – bilo teže načuliti uši i ocijeniti kome će pripasti nagrade.


Nakon pjevačkih predstavljanja i showa kojeg je vodila Marta Gold, proglašene su tri nagrade u obje kategorije. U Malom prvom pljesku 3. je Terezija Mekovec (Dobre djevojke), 2. mjesto ima Domagoj Kos (Bježi kišo s prozora), a prvak je Josip Mekovec, s pjesmom Tamara.


Treće mjesto Velikog pljeska zauzela je Sara Hosni (Mili moj), viceprvak ovogodišnjeg natjecanja je Mirko Jelušić (Veži me za sebe usnama). Pobjednica, prvo mjesto po ocjenama žirija zaslužila je Nikolina Hižar (Ispuni mi zadnju želju).


Publika je najvećim aplauzom nagradila i najmlađeg izvođača, to je četverogodišnja Sara Sokač s pjesmom Muhara, muhara.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.