Još se ne zna hoće li i kad će Centar za socijalnu skrb na novu lokaciju

Još nije riješena sudbina prostora za Centar za socijalnu skrb u Križevcima, iako je župan Darko Koren na svečanoj sjednici za Dan Grada javno obećao kako će za koji tjedan pitanje biti riješeno. Centru je ponuđen prostor u novoj zgradi u ulici bana Jelačića, koji bi odgovarao i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Zgrada je vlasništvo građevinskog poduzeća Radnik, s kojim se još obavljaju poslovni razgovori.

"Razgovori još traju no u duhu poslovne suradnje ne mogu iznositi detalje. Ministarstvo je zainteresirano za naš prostor, no postoji opsežna procedura koju se mora poštivati. No, nadamo se da će sve biti uspješno okončano – objasnio je tajnik uprave Radnika Darko Jambreković.

Sadašnjem prostoru Centra za socijalnu skrb i samom je potrebna skrb, zgrada u Zakmardijevoj trošna je, a najveći je problem što je nedostupna za invalidne osobe.
"Oni su naši najbrojniji korisnici – s korisnicima skrbi u okviru Tima za obitelj i drugima još se može iako su uvjeti rada loši jer radimo i po troje u jednoj sobi, no invalide moramo primati na hodniku, ispod stepenica – kaže zamjenica ravnateljice Vera Kozarić-Kalauz.

Prostor u Radnikovoj zgradi tri je puta veći, imao bi reguliran prilaz za invalide i dao bi više diskrecije u radu s osjetljivim slučajevima – dodaje.
Jambreković je izrazio nadu da će ministarstvo taj prostor za Centar i kupiti, no o mogućem datumu završetka pregovora, iza kojih bi slijedilo i dugoočekivano preseljenje u novije i bolje prostore, informacije nije mogao dati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.