Počeci radova još neodređeni

PROJEKTI I ULAGANJA Zašto u Križevcima nema građevinskih strojeva

Osim sezonskog krpanja cesta u Križevcima nema drugih građevinskih strojeva koji bi najavili velike komunalne zahvate iz ovogodišnjeg programa teškog 29 milijuna kuna, upozorio je na sjednici Poglavarstva član Vladimir Kovačević. Pritom ga je zanimalo što je tome razlog i ne kasne li radovi, od uređenja trgova do prenamjene bivše vojarne.

– Ako to ne znamo mi kao članovi Poglavarstva kako će znati sugrađani, primijetio je Kovačević, predloživši da se o tome pripremi informacija s ucrtanim gradilištima. Gradonačelnik Branko Hrg je priznao da pripreme ne idu po planu, zbog kašnjenja projekata ili razloga tehničke prirode, izrazivši, pak, uvjerenje da to neće utjecati na radove.

– Ne treba se bojati za provedbu jer sve planirano bit će i učinjeno, ustvrdio je Hrg. Pročelnik za komunalnu djelatnost Anđelko Nervo objašnjava da se redovito u prvoj polovici godine rješavaju imovinsko-pravni odnosi, pripremaju projekti i provode natječaji za odabir izvođača, a onda slijede radovi. Najavljuje da se 9. lipnja otvaraju ponude na javnom natječaju za uređenje gradskih trgova A. Nemčića i J. J. Strossmayera pa bi radovi mogli započeti potkraj ljeta. U sklopu uređenja trgova obnavljat će se i podzemni vodovi.

Nervo vjeruje da će u rujnu u krugu bivše vojarne početi i gradnja Srednje škole Ivana Seljanca. Iz Hrvatskih cesta potvrđuju da ove godine kreće gradnja nadvožnjaka nad željezničkom prugom na cesti za Bjelovar, vrijedan 40 milijuna kuna, iako se ne pojašnjava datum gradnje. Poglavarstvo je odlučilo provesti natječaj za gradnju odvodnje i kolektora s Koprivničkom ulicom. Zasad se ne zna kad će se urediti i prometnica s rotorom od Gornjeg grada do križanja državne ceste za Zagreb.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.