Vojarna ipak neće zarasti u korov

Prostor vojarne koju je država Gradu Križevcima dala početkom 2007. godine, i za kojeg je gradska vlast predvidjela cijeli niz sadržaja prenamjene, a tamo je trenutno tek privremeno i neplanirano stajalište autobusa, nije lako ni održavati. Na čitavom južnom dijelu oko hangara (još uvijek državnih) ove godine nitko nije pokosio travu koja je prešla i u korov, pa je Grad odlučio javnom licitacijom doći do kosca koji bude spreman održavati travnate površine.

"Interes je grada da prostor bude uređen i uredno pokošen, i to na širem dijelu oko hangara do svih ograda" – ističe Ivan Vuk iz gradske uprave.

Najpovoljniji ponuđač dobit će svu travu besplatno, za sijeno ili krmivo, što će mu biti “plaća” za obavljeni rad. No važan uvjet je da se pokosi cijeli prostor, a ne samo što kome odgovara, jer je bilo takvih slučajeva, dodao je Vuk. Današnjoj licitaciji u krugu vojarne odazvala su se trojica potencijalnih kosaca, no čim su vidjeli što i kako treba učiniti, izrazili su skepsu.
"Nadali smo se da je dio livade na prodaju, no budući se to nemre nije nam interesantno" – ističe Snježana Nemec iz Treme, koja je sa suprugom Dragom konstatirala da nije lako “samo tako” ukloniti obraslu travu i koprive.

Shvativši zahtjevnost “operacije” volja je prošla i Ivicu Križana iz Guščerovca, koji je desetak godina već održavao zelenilo vojarne.
"Nemrem ući traktorom, ima ‘nutra kamenja i metala, ručno nemrem sam. Lani sam šajbu razbil na malom traktoru kad je kamen frknul" – govori Križan, uz poruku da bi ipak bio red da se pravo košnje i raspolaganja travom da njemu koji je to već radio.


Franjo Hrg jedini je dao konkretnu i ozbiljnu ponudu, te je izabran da održava površinu do kraja ove godine. U ponudi je naveo da će kositi tri i više puta godišnje a da mu se zauzvrat dozvoli i košnja drugih dijelova vojarne kako bi imao dovoljno trave za hranidbu rasnih konja lipicanaca.
"Da nemam opremu ne bih se niti javio" – kazao je samouvjereno Hrg, za kojeg smo doznali da je brat križevačkog gradonačelnika.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.