Od sutra u Križevcima 5. zborovanje Saveza izviđača Hrvatske

Oko 1.200 izviđača iz čitave zemlje dolazi sutra u Križevce na 5. zborovanje Saveza izviđača Hrvatske. Logor koji će im tijekom tri dana postati dom bit će podignut u krugu bivše vojarne, a druženje će se održati pod geslom ‘(Do)živimo dah prošlosti’. Nakon svečanog otvorenja u subotu, slijede proljetne igre poletaraca i pčelica, sportske igre izviđača i planinki, te izviđačka olimpijada s natjecanjima u orijentacijskom krosu, podizanju i rušenju šatora, čvorologiji, signalizaciji, paljenju vatre i cijepanju drva. Bogat subotnji program okrunit će nastupi križevačkih mažoretkinja, glazbenih grupa, tamburaša, DJ-a, a neće nedostajati ni vatrometa.

U nedjelju izviđači će organizirano otići na misu u crkvu svete Ane, posjetiti gradski muzej, razgledati izložbu maketa starih vatrogasnih vozila i obići grad. Iza podneva slijedi najsvečaniji dio zborovanja, izvijestila je predstavnica organizatora, križevačkog Odreda izviđača ‘Kalnik’ Gorana Katalenić.
– Nakon tog lijepog druženja slijedi podjela medalja i diploma najboljima, zahvalnica svim odredima, posebice onima koji su nam svesrdno pomogli u organizaciji ovog zborovanja, kao što su ‘Kamengrad’ i ‘Bijeli javor’ iz Koprivnice, ‘Picoki’ iz Đurđevca i ‘Hrvatsko zagorje’ iz Krapine i na kraju zatvaranje samog zborovanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.