Nova vozila na usluzi vatrogascima i gradu

Danas su u Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Križevcima svečano preuzeta tri nova vozila, koja je JVP još u veljači dobila od Ministarstva unutarnjih poslova u okviru programa opremanja vatrogasnih postrojbi. Radi se o mercedesovim kamionima, odnosno navalnom vozilu, višenamjenskoj cisterni za vodu i auto-ljestvama, i ta će nova vozila značajno obnoviti križevački vatrogasni vozni park, u prosjeku star više od 30 godina.

Dolazak vozila uime JVP-a, čiji su profesionalni vatrogasci bili postrojeni u vod, pozdravio je, uz to i sve prisutne, v.d. zapovjednika Valent Furmeg, istaknuvši da je vrijednost doniranih vozila oko 10 milijuna kuna, te da će ona služiti svim vatrogascima – i zaposlenima i dobrovoljnima.
Furmeg je zahvalio i svom prethodniku Ivanu Pečariću, "koji se maksimalno zalagao za dolazak vozila u postrojbu i odradio tehnički dio posla."
Pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika Državne uprave za zaštitu i spašavanje službe za vatrogastvo, Darko Lovrić, napomenuo je da je vijek trajanja i ovih vozila oko 30 godina, dok je broj intervencija koje će ona obaviti, ipak nepredvidiv. No, naglasio je, ako spase i jedan život, bit će korisna. I križevačka profesionalna vatrogasna postrojba pomaže u sezonskim poslovima u ljetu, kad se uključuje u gašenje požara diljem obale.
Križevački gradonačelnik Branko Hrg, donedavni predsjednik Upravnog vijeća JVP-a, kazao je da je važno da postrojba funkcionira, obzirom na sve crne okolnosti koje su je pratile zadnjih mjeseci (lažna svjedodžba vozača, inače sina člana Poglavarstva Ivana Mužića; ispovijest bivšeg zapovjednika Slavka Gotića da je kupio lažnu diplomu, op.a.). Križevci su područje koje, u odnosu na broj stanovnika, ima najveći broj dobrovoljnih vatrogasaca.
Poželjeno je da se vozila što češće koriste radi demonstracije mladima, a manje za požarne intervencije. Furmeg je najavio da će se to, u sklopu skorih Dana zaštite od požara, i ostvariti. Nova vatrogasna vozila i djelatnike JVP-a kojima će služiti blagoslovio je križevački župnik Josip Vavrik.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.