Filmski frtalj predstavio snimanje ‘Huddersfielda’


U sklopu drugog dana Zrenjaninskog kulturnog vikenda u Klubu kulture u Križevcima, u okviru Culture Shock Festivala jučer je održana projekcija polusatnog dokumentarca o nastajanju srpske drame Huddersfield redatelja Ivana Živkovića. Uzbudljiv put književnog teksta Uglješe Šajtinca preko kazališnog scenarija do filmskog platna, uz komentare poznatih glumaca Nebojše Glogovca i Predraga Mikija Manojlovića, pod naslovom "Huddersfield – Making of" zabilježio je Dušan Udicki, zrenjaninski filmaš i producent iz "Creative Team Digital Still".


Generacijski film, kako mnogi nazivaju Huddersfield, priča je o mladim ljudima poraženima i izgubljenima u Srbiji, tijekom posljednjeg desetljeća 20. stoljeća. Nakon uspješnih nastupa na ljetnim festivalima, poput Beograda, Niša i Novog Sada, film je predstavljen i na festivalima svjetskog ranga: u Sarajevu (BIH), Pusanu (Južna Koreja), Cottbusu (Njemačka), Montpellieru (Francuska), Ženevi (Švicarska), Thessalonikiju (Grčka), itd.


Nakon nedjeljne projekcije na Filmskom frtalju u 16:15 sati, na pitanja novinara odgovarao je član glumačke postave Nenad Šlezak, vođa delegacije Kulturnog centra Zrenjanina koja je ovaj vikend sudjelovala na Culture Shock Festivalu. Deset gostiju je nakon dvodnevnog gostovanja u Križevcima kući ponijela lijepe uspomene i kontakte za buduću kulturnu suradnju. Zrenjaninski kulturni vikend u organizaciji udruga K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T. ostvaren je uz sponzorsku podršku restorana Gornjevinska klet, Art Rock Caffea i kavane Arterija te donacijama Križevčana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.