Zadruga raspametila križevački Klub kulture


Dvjestotinjak rasplesanih duša uživalo je ovog petka u koncertu Zadruge koji se održao u Klubu kulture povodom Culture Shock Festivala. Legendarnim zabočkim rockerima bio je ovo prvi koncertni posjet Križevcima te su oduševili raspamećenu publiku i velik broj istinskih fanova koji je nosio zadrugaške majice, a takvih je bilo u zaista velikom broju.


Krenuvši silovito od samog početka koncerta, bend je podsjetio zašto uživa kultni status u potkalničkom podneblju gdje Zadruzini tekstovi na kajkavskom savršeno odgovaraju profilu ovdašnjih težaka. Pjesme poput Dvaput po dva, Tan du gej i Ja živim vu malomu selu dovele su publiku do usijanja.


Sveopćem narodnom veselju, atmosferu je dodatno podgrijao i vokal Kreš Končevski svojom solo izvedbom na motornoj pili marke Stihl. Zločesto dijete Kreš dodatno je razgalio publiku svojim priznanjem kako je studirao u Križevcima.


Plesalo se i grlilo u kolu, sjedilo na ramenima, penjalo na pozornicu, ali potpuni vrhunac večeri nastao je sa prvim taktovima legendarne Male Čiči koja je doživjela zborno klubkulturno pjevanje.


U nešto manje od dva sata svirke, Zadruga je odsvirala pregršt svojih hitova i pokazala kako savršeno leži Križevcima, a Križevčani su jednako uzvratili priredivši bendu fantastičnu atmosferu, a mogli bismo reći, na trenutke i fanatičnu. Do (Ne)normalnih i nove večeri za pamćenje ostaje još 13 dana,

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.