Auto-Info: Novi – BMW 320d Coupe


BMW serije 3 u coupe izvedbi već se neko vrijeme viđa na hrvatskim cestama. Dizajniran je po „receptu“ 1-ice i 5-ice, ali sa mrkim, opakim prednjim krajem, glatkim bočnim stranama i zadnjim krajem koji najviše odskače od ostatka BMW-ove flote. Drugim riječima, auto izgleda agresivno, baš kako bi jedan sportski coupe trebao izgledati. Tako je izgledao naš testni primjerak BMW 320d Coupe.

Unutrašnjost ne nudi ništa spektakularno i futuristički. Nenametljiva je i odiše sportskom notom i ima sve što čovjek treba, na predvidljivim mjestima onako kako to vozaču najbolje odgovara i što je najvažnije nije komplicirano upravljati putnim računalom niti drugim uređajima (klima, audio sustav,..). Treba napomenuti nekoliko detalja koji će vam znatno pomoći. Stavite li u rikverc, retrovizori se zakreću kako bi imali najbolji pogled prema nazad, kada upalite vozilo automobil vam dodaje pojas što je vrlo korisno zbog pomaknutog B-stupa unazad što je uobičajeno u coupe izvedbama. Jedina mana što se opreme tiče je to što serijski ne nudi navigacijski sustav no on nalazi se na listi dodatne opreme.

Upravo testirani model je najtraženiji na tržištu. Ne zbog toga što je to ulazni model, već upravo iz razloga što daje jako puno za uloženi novac. Priznajem kako su me oduševile performanse prilikom sportske vožnje. Ubrzanje je odlično (8,4 sekunde do 100 km/h), doslovce vas stisne u sjedalo i ne da vam da se pomaknete dok ubrzanje ne prestane. Mjenjač je odličan, po običaju BMW-a, ali svejedno imam jednu zamjerku. Općenito volim brzo mijenjati brzine, ali problem je bio prilikom mijenjanja iz prve u drugu. Ne ide tako brzo kao kada se šalta iz druge, u treću, treće u četvrtu itd. Brzine su savršeno podešene, odlično su pogodili sredinu, tako da je snaga motora iskoristiva i u sportskom i na gradskom režimu vožnje. Prosječna potrošnja na testu je bila malo ispod 7 litara na 100 km.

Ovjes nije pretvrd, a i gume su u pravim dimenzijama, tako da je i vožnja po „razrovanim“ gradskim cestama prilično udobna. O kočnicama ne moram previše pisati jer funkcioniraju besprijekorno, bez pregrijavanja i umaranja. A ono što je najbolje je to da pri brzini od 200 km/h možete u kabini pričati bez da povisite ton. Osim što je motor tih i sama izolacija je odlična, tako da se zujanje guma i drugi vanjski zvukovi ne dopiru do kabine. Sve je to super, ali pravi užitak je voziti ovaj automobil po zavojitim cestama. Početnici neće imati problema voziti ovaj automobil bez obzira na „stražnji pogon“ jer elektronika savršeno regulira snagu. No, guštu nema kraja kada se elektronika isključi (preporučujemo samo vrlo vještim vozačima).

Više detalja i fotografija na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.