Fašnik u igraonici gradske knjižnice


U dječjoj igraonici Gradske knjižnice Franjo Marković u protekle je dane Fašnika bilo posebno veselo. Djeca predškolske dobi od 3 do 7 godina, maskirana u princeze, vile, tigriće, Pipi duge čarape i ostale likove iz dječjih priča i slikovnica, uživala su u plesu i fašničkim krafnama, zajedno s maskiranim voditeljicama Mihaelom Doskočil i Marinom Nikolić.

Igraonicu pohađa stotinjak djece u četiri prijepodnevne i popodnevne grupe. Prema riječima ravnateljice gradske knjižnice Marjane Janeš-Žulj, dugogodišnje iskustvo u radu igraonice pokazuje da djeca kasnije postaju i stalni članovi knjižnice, naprosto vezani uz aktivnosti i sadržaje koje im knjižnica nudi.

"Prva iskustva sa slikovnicom i knjigom dragocjena su u razvoju čitateljskih i drugih radnih navika", ističe ravnateljica Janeš-Žulj, "te pomažu djetetu pri polasku u školu, u učenju i obavljanju školskih obaveza". Djeca se u igraonici bave pričanjem priča, igrom, crtanjem, modeliranjem i pjevanjem te tako pripremaju na čitanje, korištenje knjiga i usvajanje sadržaja koje nalaze u knjigama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.